maanantai 16. maaliskuuta 2015

Munakoisorullat fetalla

Munakoison ja fetan ensikertaa yhdistänyt ihminen tulisi mielestäni palkita. Siinä on kaksi ihan loistavaa ruokaa löytänyt toisensa hyvin maukkaasti. Vielä kun sekaan lisätään pinaattia ja syvänmakuista tomaattikastiketta, on kokonaisuus yltiöhoukutteleva. 

Tässä kohtaa tunnustettakoon, etten ole osannut syödä fetaa kuin pari vuotta. Sitä ennen fetan maku vaan tökki ja pahasti. Jokin kermaisen suolainen kokemus sai makukelkkani kääntymään. Nykyään feta on salaatin kruunu tai vaikkapa näiden kääröjen ehdotonta aateliainesta. 
  
Salaattipediltä syötynä setti on paitsi kauniin värinen myös keveyttä ja terveellisyyttä uhkuva, eikö? Meillä aikuiset söivät kaksi tai kolme rullaa aterialla. Munakoisorullat toimivat myös oivana eväsruokana.
MUNAKOISORULLAT
12 kpl

1 munakoiso
öljyä paistamiseen

TÄYTE
200 g Arla Apetina kreikkalainen feta TAI Arla Apetina laktoositon pala
pinaatinlehtiä

TOMAATTIKASTIKE
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
1 purkki tomaattimurskaa
½ rkl balsamiviinietikkaa
1 tl sokeria
1 rkl kuivattua oreganoa
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen

Leikkaa munakoisot ohuiksi suiroiksi pitkittäin. Itketä suirot eli ripottele niiden päälle hiukan suolaa ja jätä leikkuulaudalle. Pyyhi "munakoison kyyneleet" puolen tunnin kuluttua pois pinnalta. Lorauta öljyä pannuun ja paista munakoisot molemmilta puolilta. 
Munakoisojen itkettyessä keittele kokoon tomaattinen kastike. Kuullota sipuleita ensin hetki kattilassa. Laita myös loput aineet kattilaan. Keitä nestettä pois. 
Leikkaa fetakuutio kahdeksitoista palkiksi. Laita munakoisosuiron sisään muutama pinaatinlehti, palkki fetaa ja kääri rullalle. Aseta uuninkestävään vuokaan. Kun olet käärinyt kaikki munakoisorullat, lusikoi päälle tomaattikastike. Lykkää kokonaisuus 200 asteiseen uuniin. Anna munakoisorullien lämmetä kunnolla uunissa. 
Syö rullat vaikkapa salaatin kanssa. 
 Fetan ja munakoison yhdistäminen on kutkuttanut myös salaattirintamalla. Kuvat ovat Sillä Sipulin Instasta.

yhteistyössä ARLA

2 kommenttia:

  1. Tuollaiset ovat ihania:) Täällä olen oppinut käyttämään joko vuohen-tai lampaanmaitofetaa,enkä edes ole kokeillut lehmänmaidosta tehtyä fetaa. Tykkään etenkin vuohenmaitofetasta.

    VastaaPoista
  2. Arvatenkin, kun olet laillani munakoisopöllööntynyt :).

    Tuo laktoositon taitaakin olla lehmänmaidosta tehty (kun ei ole erikseen mainittu muuta) mutta feta on kyllä vuohen- ja lampaanmaitoa. Itse pidän enemmän tuosta määkijämaitoisesta, mutta meillä pitää ajatella myös noita prutkuttelijoita.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin