perjantai 10. heinäkuuta 2015

Mansikkaleivos paahdetulla valkosuklaalla

Mansikka viinerileivostyyppisesti ei ole koskaan ennen houkuttanut minua. Nyt se teki sen todella viettelevästi Campasimpukan ohjeistamana ja kuvaamana. Onneksi teki, sillä nopeasti kokoonsaatetut mansikkaleivokset paahdetulla valkosuklaalla olivat ylimaallisen hyviä. Koko perhe piti kovasti näistä Jukan lomanalun kunniaksi tehdyistä baakkelseista. 
 Mansikat hain lähitilalta Illilästä, josta mansikkaa voi ostaa myymälän tiskiltä tai käydä poimimassa itse.
NOPEAT MANSIKKALEIVOKSET
4 kpl

2 ohutta lehtitaikinalevyjä kahteen palaan leikattuina
juoksevaa hunajaa
pieni pala raparperia ohuiksi suiroiksi pilkottuna
4 mansikkaa
3-4 palaa valkosuklaata pilkottuna

Sulata lehtitaikinalevyt leivinpaperin päällä pellillä. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa levyt kahteen palaan. Leikkaa levyjen reunoille pienet viillot joka sivulle ilman, että viilto menee aivan läpi taikinan.
Ota kannat pois mansikoista. Siivuta marjat noin neljään viipaleeseen.
Purista taikinalevyille hieman hunajaa. Laita raparperisuiroja jokaiselle taikinapohjalle. Lisää mansikkapalat.
Asettele valkosuklaapaloja päälle.
Paista noin 15 minuuttia. 
Anna jäähtyä (hiukan tai kokonaan) ennen syömistä.








Mikä on sinun mansikkaherkkusi, jos maukkaasti pelkälteen syöty mansikka lasketaan pois luvuista? 
Linkitkin omaan ohjeeseen kommenteissa ovat erittäin tervetulleita!

Blogista löytyy hyvin erilaisia herkkuja mansikkaan liittyen. Kannattaa kurkata linkkien taakse! 




*mansikka-tunniste on nyt myös lisätty blogiin uutuutena.

6 kommenttia:

  1. Minusta se Nannan vinkkaama valkosuklaa oli tässä se juju, paras juttu ja tietty mansikat aina ovat ihania:)

    VastaaPoista
  2. Totta Campasimpukka! Olen joskus syönyt yksinkertaisen jälkkärinkin joss oli hedelmiä pilkottuna ja päällä valkosuklaata. Uunipaahdon jälkeen ihan ihanaa! Yllätyin siitä että pidin mansikasta nän uunitettuna.

    VastaaPoista
  3. Tietysti Pavlova & Brita-kakku, mutta myös mansikat ja juustot, esim. leipäjuusto ja mansikat, mutta myös juustotarjottimella muiden juustojen kanssa.

    VastaaPoista
  4. Mansikkamascarpone on aika kova juttu. Ja mansikkamozzarella. Ja mansikkabalsamico... Italiaan päin vahvasti kallellaan näköjään tällä kertaa

    VastaaPoista
  5. Ano: Joo, pavlovaa! leipäjuusto ja mansikat ei olekaan itselleni tuttu yhdistelmä, kiitos vinkistä!

    Merja: Mansikkaa ja mozzarellaakaan en ole yhdistänyt. Ihania uusia vinkkejä!

    VastaaPoista
  6. Uaaah... Vau. Näit ruokablogeja ei sais koskaan lukea nälkäisenä. Törkeen hyvännäkösii. :9 Laitoin muistiin.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin