sunnuntai 16. elokuuta 2015

Paholaisen kana vielä parempana


Olemme aiemminkin kruntsauttaneet luomukanan taikka -broilerin halsterikapeaksi. Teimme näin taas tutulla pollo alla diavolo reseptillä, joskin Jukka vaihtoi aiemmin käytetyn sitruunan limeen.

Tuo minun mieheni on vähän sitä laatua että kaikkea pitäisi aina tuunata ja parannella. Onneksi hän teki niin tämänkin siivekkään kohdalla, sillä maku parani entisestään. Jukka halusi nimittäin kanan pintaan kunnon glaseerauksen. Näin pinta rapsakoitui ihanaksi, sai kauniin rusketuksen ja kiillon. Siskot kokkaa blogista löytyi maukas sitruunaglaze-kastike, jonka sitruunat Jukka vaihtoi limeen. Näin glaseeraus jatkoi luomuboilerin marinadin makuja hienosti. Jukka muunteli ohjetta muutenkin pikkuisen kaappimme sisältöjen mukaan saaden aikaan oikein herkullisen lopputuloksen. 

Tämä grillibroileri oli herkkua myös lasten suuhun. Broisku imi hienosti makuja itseensä marinoinnin aikana ja oli kauttaaltaan maistuva. Lisukkeena tarjosimme simppelisti grillattua kaalia ja vesimelonia, jolloin broilerista riitti viidelle.

LUOMUBROILERI GRILLATTUNA
1 luomubroileri, noin 1,5 kg

marinadi
n. 2 dl oliiviöljyä
2 limen mehu ja kuoret
4 valkosipulinkynttä
n. 1 cm pasilla chiliä silputtuna
suolaa
mustapippuria

limeglaseerauskastike
2 luomulimeä (kuori pieninä suiroina + mehu)
0,5 dl öljyä
4 rkl hunajaa
3 rkl sokeria
1 rkl omenaviinietikkaa
n. 1 cm tuoretta inkivääriä pieneksi pilkottuna

Leikkaa ja litistä broileri irrottamalla selkäranka ja painamalla siivekästä. Tarkemmat ohjeet kuvineen löydät täältä
Sekoita marinadin aineet keskenään broilerinmentävässä kulhossa. Nosta broileri sekaan ja sivele käsin marinadia joka puolelle. Laita maustumaan jääkaappiin 5 tunniksi.
Tee glaseerauskastike. Laita ainekset pieneen kattilaan ja keitä noin puoleen alkuperäisestä tilavuudesta. Kuoria ja inkivääripaloja ei oteta pois kastikkeesta vaan sivellään broilerin pintaan kastikkeen mukana. 
Laita broileri halsteriin, jolloin sitä on helppo käännellä grillaamisen aikana. Grillaa noin puoli tuntia tai kunnes broileri on kypsää. 
Sivele glaseerauskastiketta joka puolelle ja grillaa vielä muutama minuutti. 

5 kommenttia:

  1. Onpa kaunista kanaa! Tuunaaminen palkitsee!

    VastaaPoista
  2. Mulla on yksi lättänäksi runnottu ja grillattu kana tulossa blogiin. En poistanutselkärankaa, vaan avasin vain vatsan. Grillitikuilla voi vähän avittaa avautumista. Pitää kokeilla tuota teidän tekniikkaa ensi kerralla! :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää käsittämättömän hyvältä!

    VastaaPoista
  4. No mielenkiintoista Jenni tulla lukemaan Liemestä miten se onnistui.

    Nanna no eikö!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin