tiistai 24. marraskuuta 2015

Erittäin hyvä, muttei täydellinen

Monesti tuntuu että blogijulkaisun pitäisi olla jollainmuotoa täydellisyyttä tai uutuusarvoa tavoitteleva, jotta sen rohkenee ilmoille luikauttaa. Kuvat vimpan päälle, teksti mietitty ja ruoka ihan julmetun hyvää jollei maailman parasta.

Tämän jutun kohdalla jäin miettimään, ettei se kuitenkaan ole niin. Toisinaan riittää hyvä. Sunnuntaina se hyvä meinasi possun sisäfilettä uunikasviksilla ja juuresmuussilla, jossa kastikkeen rakenne jätti toivomisen varaa. maku oli kuitenkin juustoisen täyteläinen. Muussissa oli liian vähän palsternakkaa, mutta olipahan kuitenkin. Lantut jäivät turhan rouskuviksi, mutta mitä siitä. Pöydän ympärillä oli kaikkein rakkaimmat, ruoka oli kuitenkin tosi hyvää ja vatsa täyttyi turistessa. 

Vaatimusten paineessa pitää joskus todeta ihan ääneen, että hyvä riittää. 
POSSUN SISÄFILE JA CHEDDARKASTIKE
kuudelle

1 luomupossun sisäfile
2 rkl öljyä
1 rosmariininoksa
1 valkosipulinkynsi 
mustapippuria
suolaa

kastike

Raasta juusto. Likistä valkosipulinkynsi veitsen lappeen alla. 
Kuumenna paistinpannu kuumaksi, lisää öljyä. Lisää rosmariini ja valkosipulinkynsi pannulle. Paista kokonainen possun sisäfile joka puolelta. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä kapeaan (20x35 cm) uunivuokaan. 
Ota pannulta pois rosmariini ja valkosipuli. Lisää kerma ja juustoraaste. Anna juuston sulaa hetki kerman joukkoon sekoitellen. Näin pannulta irtoavat kaikki hyvät paistomaut kastikkeeseen. 
Kaada kastike possun sisäfileen kanssa uunivuokaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 64 asteiseksi.  Tähän menee noin puoli tuntia. Käytä apuna paistomittaria.
Paloittele possu ennen tarjolle laittamista ja palauta takaisin kastikkeeseen. Leikkuupinnat ottavat vastaan hyvin kastikkeen makua. 

UUNIKASVIKSET

Laita leivinpaperoidulle uunipellille puolitettuja ruusukaaleja, lehtikaalia, porkkanapaloja ja lanttupaloja. Lorauta päälle öljyä, laita timjaminoksia ja ripsi suolaa. Lykkää 200 asteiseen uuniin. Jos sinulla on kiertoilmauuni, voit lykätä kasvikset ja possun samaan uuniin. Kun lehtikaalit ovat rapsakoita, ota ne ja ruusukaalit pois. Jatka porkkanoiden ja lanttujen kypsennystä kunnes ne ovat toivotun rapsakoita. 
JUURESMUUSSI sai mukavaa makua palsternakasta, joskin jälkimmäistä olisi voinut olla paljon enemmän jotta olisi maistunut kunnolla. Nyt muussasimme 500 g perunaa ja 200 g palsternakkaa. Perunamuussin notkeuttajaksi kelpuutetaan meillä vain punainen maito. Loppusilaus annetaan aimo nokareella voita. 

***
Yhteistyössä ARLA

5 kommenttia:

  1. Niin justihin. Ja täytyy sanoa, että vaikka, otetaan nyt esim. nakkikastike, ei nyt ole mikään kulinaarisuuden huippu, niin joskus se vaan ON!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Joskus se vaan on paikallaan ja just oikea herkku!

      Poista
  2. Totuushan on juuri tuo. Että useimmiten ruoka on hyvää, muttei täydellistä. Blogiin tulee laitettua ne suurimmat onnistumiset ja herkullisimmat kuvat. Sitä paitsi perus ruokaa me ainakin tehdään 98%, eli ihan kiva saada uusia reseptejä ja muistutuksia vanhoista hyviksi havaituista.

    VastaaPoista
  3. Hei nyt on Snapchatissa menossa ⌗ruokahaaste (aloitti muuten Oululainen @koomamies), missa jaat ja snappaat viikon ruoat mita teet. Ja se on ollut tosi ihana koska naat just sen normaalin arjen ja siloittelemattomat reseptit mita ystavat ja tutut viikolla kokkaavat. Joten jos snapissa olette, niin mukaan vaan! :)

    VastaaPoista
  4. Minna E: Joo, tuo muistutus osuuskin on hyvä! Tästäkin lihasta on yksi versio olemassa jo blogin alkutaipaleelta, mutta kuva on kovasti kehno ja esimerkiksi possun kypsyys aivan liian kypsä meidän nykymakuun.

    Emma: Ei olla Snäpissä ja koitan vastustaa...Ihan joka somekanavaan ei vaan pysty. Mutta kiitos vinkkaamisesta.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin