tiistai 22. maaliskuuta 2016

Punajuuri-cashewtahna - helppo herkku

Dramaattinen on mielestäni paras sana kuvaamaan tätä tahnaa. Ensialkuun se tulee tietysti upeasta väristä, mutta maistettua mausta. Punajuuri antaa juuri sen maanläheisen maun mitä osaa kuvitellakin, mutta cashewpähkinät ja varsinkin juustokumina tekevät sen pienen, erityisen säväyksen, joka kohottaa tahnan hyvästä erinomaiseen. 

Ohje on kirjasta Suupaloja, josta löytyy muitakin loistavia pikkusyötäviä. 

PUNAJUURI-CASHEWTAHNA

500 g punajuuria
3 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 dl cashewpähkinöitä
½ tl jauhettua juustokuminaa
1 tl hunajaa
1 rkl omenaviinietikkaa

(Kuori) ja lohko punajuuret. Pirskottele päälle noin ruokalusikallinen oliiviöljyä ja hieman suolaa. Paahda punajuurilohkoja 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. 
Laita hieman jäähtyneet punajuuret, pähkinät sekä mausteet kulhoon ja surrauta sauvasekoittimella tahnaksi. Rakenne saa jäädä hieman karkeaksi. 

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Tää on hyvää, kiitos muistutuksesta! Vastaavaa tuli tehtyä viitisen vuotta sitten vähän kaikkiin pippaloihin ja kotiinkin leivänpäälle, mutta käytin saksanpähkinää cashewn tilalla ja etikkana balsamicoa. Kiireessä tuli joskus oiottua niinkin, että raastoin punajuuren ja paistoin pannulla, ja ihan toimivaa siitäkin tuli. :)

Pitääpä taas pitkästä aikaa tehdä.

Merituuli kirjoitti...

Tuo juustokumina on todella hieno säväys tässä. Kiitos kiireisen ja varioivan kokkaajan vinkeistä!

Blog Widget by LinkWithin