keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Terapeuttinen nyhtötomaattisalaatti

Terapeuttisin salaattiresepti on tässä. Kaikki raaka-aineet revitään salaattiin. Repimisessä on jotakin niin alkukantaisella tavalla rauhoittavaa, että salaatin tekoa ei malttaisi lopettaa lainkaan. 

Ohje on Jonna Vormalan salaattikirjasta Jäävuoren huippu, joka on inspiroinut meitä hurjasti tänä keväänä. Lupaan, etten laita enää reseptejä kirjasta nettiin (jottei koko opus tule kopioitua tänne), mutta tämä minun oli vielä pakko esitellä teillekin.

Salaatti on Jonnan kirjassa nimetty pulled capreseksi. Pulled porkin myötä meillä alettiin repiä, nyhtää erilaisia lihoja, mutta Jonna kertoo repivänsä mieluummin salaattiaineita. 

Jonna mainitsee tomaatin mehun olevan osa salaatinkastiketta, mutta me olemme repineet tomaatit niin etteivät siemenet ja mehu tule mukaan lainkaan. 

PULLED CAPRESE

375 g buffalamozzarellaa
8 kypsää tomaattia
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaalea balsamietikkaa
1 nippu tuoretta basilikaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Revi sormin mozzarellapallukka tarjoilulautaselle. Rouskauta päälle puolet suolasta ja pippurista. 
Pese tomaatit. Revi tomaatit käsin astian päällä, jonne siemenet ja mehu päätyvät*. Heitä kannat pois. Laita tomaattipalat lautaselle mozzarellapalojen seuraan.
Kaada päälle oliiviöljyä ja vaaleaa balsamietikkaa. Rouhi tähän ylle loput suolat ja pippurit. 
Revi päällimmäiseksi runsaasti tuoretta basilikaa. 

*Käytä siemenet esimerkiksi  tomaattikastikkeen joukkoon. 

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin