maanantai 22. elokuuta 2016

Omena-puolukkahillo helposti

Omena-puolukkahillo on meillä pakollinen jääkaapin varustus. Varsinkin Jukka ja tyttäremme lusikoivat sitä runsaasti kaaliruokien ja maksalaatikon viereen. Omena taittaa terävimmän kärjen puolukan hapokkuudelta sokerin auttaessa hienosti. 

Tänä syksynä omena-puolukkahilloa keiteltiin taas. Rehellisyyden nimissä sanottakoon, että omenoiden kypsyttyä puolukat noukittiin metsän sijaan pakastimesta, jonne ne olivat päätyneet taas Jukan äidin pakastimesta. Kotipuun omenat päätyvät meillä hilloon kuorisina versioina, jotta hävikkiä olisi mahdollisimman vähän. OMENA-PUOLUKKAHILLO


750 g omenaa paloiteltuna

250 g puolukkaa
1 dl vettä
½ kg hillosokeria

Kuori ja kuutioi omenat. Laita omenat, puolukat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Lisää hillosokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä 15-30 minuuttia. Kuori vaahto pinnalta tarvittaessa. Mikäli mielit, soseuta omenapalat vielä sauvasekoittimella. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.

4 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Meille tulee ensimmäistä kertaa omaan puuhun omenia kunnolla, voisinpa kokeilla tätä ohjetta. :D

Merituuli kirjoitti...

Mekin saatiin omenoita omaan puuhun ekan kerran niin että oli hillottavaksi asti. Pitihän ne kaikki hyödyntää!

Terhi kirjoitti...

Meillä kans omenoita ihan jäätävä määrä ja anopin toimesta myös puolukoita pakkasesta. Mitäpä oot mieltä että jos ei kuorisi omppuja, haitanneeko?

Merituuli kirjoitti...

Laitoin tuonne tekstiinkin että me ei kuorittu. Vähemmän hävikkiä ja luulenpa että enemmän makuakin!

Blog Widget by LinkWithin