keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Kaalilaatikko syntyi jurpinnasta

Ihmistä voi jurppia niin monenlaiset asiat. Tällä kertaa se oli lihaliemikuutio. 

En muista milloin moisia olisi keittiössämme käytetty. Me keittelemme liemet itse valmiiksi pakkaseen ja ammennamme sieltä sitten tarpeen tullen risottoihin, keittoihin tai mihin milloinkin. Niinpä oman blogin arkistojen kaalilaatikko-ohje jurppi Jukkaa, sillä siinä mainittiin juurikin lihaliemikuutio. Lokuussa 2008. 

Tämän postauksen myötä asia on korjattu. No more lihaliemikuutio. 

Perinteisestä poikkeavia kaalilaatikoita löydät blogistamme täältä:

KAALILAATIKKO
30x30 cm vuokaan

1,5 kg keräkaalia
3 dl lihalientä
suolaa
maustepippuria rouheena
meiramia

2 dl rikottuja esikeitettyjä ohrasuurimoita
3,5 dl maitoa
2 dl lihalientä
suolaa

öljyä paistamiseen
2 sipulia
500 g luomupossunjauhelihaa / naudanjauhelihaa

voita
n. 1 dl siirappia
korppujauhoja pinnalle

Silppua kaali pieniksi paloiksi ja laita ne isoon kattilaan. Lisää lihaliemi, maustepippuri, meiramia ja suolaa. Keitä kannen alla noin 50 minuuttia. 
Laita toiseen kattilaan ohrasuurimot, maito, lihaliemi ja hiukan suolaa. Keitä tätä keitosta noin puoli tuntia. Varo ettei maito pala pohjaan. 
Pilko sipulit. Lämmitä paistinpannulla öljyä. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi, älä ruskista. Lisää jauheliha ja kypsennä. 
Lisää toisesta kattilasta ohraseos kaalien sekaan. Lisää myös jauhliha-sipuliseos. Lisää voi ja reilusti siirappia. Tarkista maku ja lisää suolaa tai siirappia tarvittaessa. Kun seos on mieleisesi makuista, kaada se voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. 
Paista kaalilaatikkoa 200 asteessa noin vartti ja sitten tunnin verran 150 asteessa. 

2 kommenttia:

Kirsi / Tekila's Bakery kirjoitti...

Kaalilaatikko on vain niin hyvää., On aika tarkalleen samanlainen resepti itselläni käytössä :)

Merituuli kirjoitti...

Niin on. Ja pakko tehdä vähintään kerran syksyssä!

Blog Widget by LinkWithin