maanantai 24. lokakuuta 2016

Yllättäjä: ravintola No Name, M/S Gabriella

ruokailun ja reissun tarjosi Viking Line 
Nyt pääsi ravintola yllättämään todella positiivisesti! Saimme nauttia Viking Linen piikkiin No Name ravintolassa M/S Gabriellalla seitsemän ruokalajin maistelumenun, joka itse maksaen olisi kustantanut 42 euroa per nenä, ennen reissua varattuna 39 euroa. Pohdimme yhdessä ääneen mitenköhän tuon laadun tai kekseliäisyyden kanssa on, kun hinta on vedetty noin alas. Turhaan mutisimme etukäteen, sillä heti keittiöntervehdyksestä lähtien maut ja esillepanot sykähdyttivät yksi toisensa jälkeen. Runsas kasvisten käyttö ja sesonkisuus, kuten myös luuytimen käyttö risotossa ilahduttivat erityisesti. Illalliselle otimme 29 euroa maksavan juomapaketin, joka sisälsi viinien lisäksi myös yhden oluen. 

Lapsille ei omankokoista menukokonaisuutta ollut, mutta alle 12-vuotiaat olisivat voineet tilata myös Food Gardenin lastenlistalta annoksia. Me halusimme nyt kerrankin lastenkin syövän fiinisti koko menun ja se kannatti. Muutamaa jo etukäteen tiedettyä haastetta (toisella risotto, toisella savusilakkavaahto) lukuunottamatta muksut maistelivat hienosti erilaisia makuja. Oli todella kiva istua lasten kanssa oikein pitkän kaavan kautta ja turista niitä näitä. Menu oli oikein sopivan kokoinen: vatsansa sai hyvinkin täyteen, mutta ähkyä ei tullut. 
Ravintolan kattaus ja astiat olivat miellyttävän yksinkertaisia ja selkeälinjaisia. Ainoa kritiikin paikka on ravintolapöytien sijaitseminen molemminpuolin kulkukäytävää. Ees taas kulkevien ihmisten häly häiritsi varsinkin ruokailun alussa. 
Alkukuohuvien kanssa nautimme ihanan rapeita sipsejä ruohosipulisella dipillä. 
 Keittiön tervehdyksenä nautimme poltettua purjoa, poroa pieninä huituvina ja sinappia.
Tässä annoksessa komeilee porkkanaa niin pikkelöitynä kuin fermantoitunakin, ihanan miedon savuisaa kotijuustoa hasselpähkinäiden päällä sekä rakuunamajoneesia. 
Upean kuohkea silakkavaahto peittää alleen pikkelöityä punasipulia, raikastavaa kurkkua ja ahvenanmaalaista mustaleipää. Tämän kanssa tarjottiin oivallisesti makumaailmaa ja myös maantieteellistä ajattelua jatkavaa ahvenanmaalaisen Stallhagenin panimon Pale Alea.  
 Perunaleipä tarjottiin yrttilevitteen kanssa.

Tattarista tehty risotto oli ulkonäöltään melkein kuin tartaria punajuuren värjäämisen ansiosta. Mukana oli hauskana ideana tuhdittavaa, vaan ei tunkkastuttavaa luuydintä. Piparjuuri ja puffautetut tattarit mielenkiintoistivät annosta, kun smetana kermaisti ja pikkelöidyt punajuuret taas kirpeyttivät kokonaisuutta. Pidin tästä "risotosta" kovasti varsinkin kuvan syvästä vihreän-ruskeasta kulhosta tarjoiltuna, lusikan kanssa muuten. Tarkkasuu poikamme sanoi heti että hänellä tulee annoksesta mieleen blinit. Niin, tattari. 
Punajuuriallerginen sai kurpitsaisen risoton, jonka pehmeä voinen maku hurmasi syöjän. Myös tässä annoksessa oli hauskoja puffautettuja tattareita. 
No Name ravintolan kokit työskentelevät täysin avoimessa tilassa käytävän varrella. Luvallaan sain ottaa kuvan työskentelystä. Nyt onkin julkisen anteeksipyynnön paikka, sillä tämä tyhmästi käyttäytyvä bloggaaja kysyi lupaa "puuhastelukuvan" ottamisesta. En todellakaan väheksy keittiötyön kovuutta, mutta tässä vaiheessa kun alkuvalmistelut on tehty ja homma on lautaselle laittoa valmis, työ näyttää kovin leppoisalta.
Nieriä tarjottiin meille pehmoisen kypsänä kyssäkaalispagetin, lohenmädin, perunatillihelmien ja maa-artisokkapyreen kanssa. Harmoninen, hieno annos. 
Sorsan kanssa tarjottiin kaalia kolmella tapaa. Sorsaa oli lautasella filepalana ja ylikypsänä emmervehnän joukossa. 
Ensimmäisenä jälkiruokana eteemme nostettiin jogurtissa yön yli haudutettua päärynää, kinuskia ja raastettua sinihomejuustoa. Tämä oli kokonaisuutena varsinkin Jukan mieleen, me muut söimme kuorrutetun päärynän oikein mielellämme.
Kuvaajan hitaudesta johtuen jäätelö on ehtinyt levitä lautaselle, mikä keittiön hyväksi huomautettakoon. Jäätelö olikin sitten aivan ihanaa ja kekseliästä mukulasellerijäätelöä. Syksinen maku kävi upeasti yksiin filotaikinaisen omenapiirakan ja saksanpähkinöiden kera. 

Nyt kun luit nauttimamme menun ja lisäät siihen leppoisan kivan tarjoilun ja lomafiiliksen, eikö 39 euroa ruuista kuulostakin tosi vähältä? Jos M/S Gabriellalle suuntaat, suosittelemme ehdottomasti varaamaan pöydän etukäteen, sillä ainakin lapsille sopivaan ruokailuaikaan kaikki paikat olivat täynnä. Huomaathan kuitenkin että ruokalajit eivät tässä yllätysmaistelumenussa ole välttämättä seuraavana päivänä samat.  No name ravintolassa on saatavilla myös yhdeksän ruokalajin kokonaisuus (49/46 euroa).

2 kommenttia:

Kirsi / Tekila's Bakery kirjoitti...

Oli kyllä runsaan oloinen menu noin edullisesti! Useimmat lautaselliset oli pientä piperrystä ja sitten se jogurtissa haudutettu päärynä oli vain lähes ronskisti laitettu lautaselle ja kinuski pursotettu, ihan kuin idea olisi kesken loppunut :D Mukava yksityiskohta, ei siinä.

Merituuli kirjoitti...

Yleensä nuo pre-jälkkärit on suht simppeleitä menuissa, mutta totta kyllä turiset että yksinkertainen on. Joskin minä (joka en välitä niin krumeluurista) pidin tästäkin.

Blog Widget by LinkWithin