lauantai 12. marraskuuta 2016

Geishapalat helposti

Olin valinnut isänpäivän aterialle kovasti työlään oloisen juustokakun salmiakkisilla raidoilla, mutta pohdin perjantaista leipomisjaksamistani pitkän työviikon päätteeksi. Suuremmoiselta tuntuvana lahjana eteeni pompsahti netissä Kananpoikien bistro-blogin sivulta Geishapalat ja isänpäivä-aterian jälkiruoka koki suklaisen suunnanmuutoksen. Lasteni isä pitää meinaten hurjasti Geisha-suklaasta ja tämä olisi hänelle täysin uusi tapa nauttia sitä. Arvelin myös lasten pitävän baakkelsista.
Kaikki tykkäsivät suklaisesta leivonnaisesta kovasti, kun sitä äsken jo lounaan päälle nassutimme! Pohja oli pehmoinen ja päällinen täynnä suklaisen tuhtia makua. Niin, meillä siis vietetään isänpäivää jo tänään, ohjelmallisista syistä. Täytyykin mennä tästä pukeutumaan sillä pian lähdetään kohti Helsinkiä, jossa yllätysohjelma tapahtuu. 
Puolitin pellillisen ohjeen piirakkavuokaan, sillä arvelin siitäkin riittävän makeutta neljälle ihan riittämiin. Eli jos haluat piirakkaa pellillisen, tuplaa raaka-aineiden määrä. 

GEISHAPALAT
piirakkavuoallinen

pohja:
75 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa

kuorrutus:
100 g Geisha tumma suklaata paloiteltuna
0,5 dl kuohukermaa

pinnalle:
2 kpl (noin 70 g) maitosuklaa Geisha-patukkaa rouhittuna

Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet eli vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja vanilja keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen munasokerivaahtoon puuhaarukalla sekoitellen.
Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu, jäähtynyt voi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuuan päälle.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä ennen kuin laitat kuorrutuksen päälle.
Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja sulata paloiteltu suklaa joukkoon. Levitä geishakuorrutus piirakan päälle.

Ripottele pinnalle Geishaa rouhittuna.

4 kommenttia:

  1. Huomiselle on jo suklaakakku leivottu, mutta täytyy kokeilla geishapaloja joskus. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kokeilemaan. Tosi helppo herkku! Mukavaa viikonloppua teillekin Pia!

    VastaaPoista
  3. Ihania geishapaloja ja mukavan yksinkertainen ohje, jonka varmasti jaksaa toteuttaa vaikka sitten kiireisen viikon päätteeksi. Miullakin on lähipiirissä muutama geishasuklaafani (ihan kuin en itse olis...), joten näitä täytyy kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Sirkku juu, resepti oli kyllä vaivaton tehdä. Mausta pitivät kaikki.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin