tiistai 8. marraskuuta 2016

Makeat joulupopcornit + arvonta

Joulunalusajan brunssia miettiessä halusin pöytään myös naposteltavaa varsinaisten ruokien lisäksi. Inspiraatiota etsiessä selailin Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin kaunista "Hyvää joulua"-kirjaa. Uusitusta, vegaanireseptein laajennetusta teoksesta löytyi hauskat "Joulupopparit", josta lapsetkin innostuivat heti. 

Valmiit popcornit sekoitettiin öljystä, voista ja mausteista tehtyyn seokseen ja herkku on valmis. Toki jäähtymistä piti odottaa muutama minuutti. Maku oli vinkeän hauska, hyvin erilainen suolaisiin popcorneihin verrattuna. Tosin mausteseosta olisi meidän makuun voinut olla enemmän, joten laitoin ohjeeseen nyt määrät puolitoistakertaisena kirjan versioon verrattuna. Kaikki popcornit nakkautuivat sekä lasten että aikuisten suuhun, aika mukavalla tahdilla! 

Tämä resepti sai miettimään millä muulla sitä voisi poppareita maustaa tai mihin muuhun poppareita voisi yhdistää, sillä "Hyvää joulua"-kirjassa popcornit oli upotettu suklaaseen piparminttukarkkien kanssa saaden aikaan kauniita makeisia. 
Meillä popcornit tarjottiin säilyketölkistä osana leikittelevää valko-teräksistä kattausta. Edellisestä postauksesta (täällä) voit lukea lisää kattauksesta ja osallistua samalla 75 euron Heirol-lahjakortin arvontaan. 

JOULUISET POPCORNIT

2 litraa valmiita popcorneja
1,5 rkl rypsiöljyä
1,5 rkl voita
1,5 rkl siirappia
ripaus suolaa
1,5 tl kardemummaa
hiukan vajaa 1 tl mustapippuria
1,5 rkl kanelisokeria

Kuumenna rypsiöljy ja voi kattilassa pannulla. Lisää mausteet. Sekoittele hetki niin että kattilasta nousee mausteinen tuoksu. Nosta kattila liedeltä. 
Kääntele mausteseos popcornien joukkoon. 

***
Kirja saatu arvostelukappaleena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin