maanantai 22. toukokuuta 2017

The Romper, ravintola Manchesterissa

Keväiseen Manchesteriin suuntautuneen työmatkan hotelliksi valikoitui lentokentän länsilaidalla sijainnut Premier Inn hotelli. Kaksi iltaa paikkakunnalla, mutta lentokentän kupeessa, johti siihen etten päässyt käymään keskustassa lainkaan. Manchesterissa oli lopulta yllättävän pitkät etäisyydet ja huonohkot (hitaat) kulkuyhteydet, joten työpäivien päätteeksi ei ollut asiaa kovin kauaksi hotellilta. Toisena päivänä oli aikomus mennä kauemmaksi syömään ja minulla oli jopa etukäteen tehty pöytävaraus Michelin Bib Gourmand noteerattuun Brassica Grilliin. Aikataulu veti vaan tiukalle eikä päivän päätteeksi en jaksanut lähteä seikkailemaan julkisilla kulkuneuvoilla mihinkään. Jouduin perumaan pöytävaraukseni ja tyytymään samaan ravintolaan kahteen kertaan.

Kävi kuitenkin tuuri, että hotellin lähettyvillä oli The Romper niminen britti-pubi, jonka historia ulottuu aina neljänsadan vuoden päähän. Nykyisin tämä pubi käsittää myös laadukkaan ja ison ravintolan, josta on saatavilla ruokaa moneen makuun. Niinpä kävin kahtena peräkkäisenä iltana illallisella tässä ravintolassa.
Ensimmäisenä iltana valitsin ruuat kevätkauden erikoismenusta, joka oli ollut vasta kuukauden käytössä. Valitettavasti raparperi-gini oli päässyt loppumaan, joten tyydyin ravintolan oman panimon tuotteisiin.
  
Menu piti sisällään seuraavaa:

ASPARAGUS AND CRISPY PROSCIUTTO
With a poached egg, smoked Hollandaise sauce and baby watercress
£5.99

LAMB RUMP STEAKS
Marinated lamb steaks with roasted baby potatoes and garden peas, baby spinach and cabbage with fresh mint and rosemary and blackberry balsamic sauce
£15.49

COOKIE BAKE AND TREACLE TOFFEE ICE CREAM
Baked cookies with treacle toffee ice cream, white chocolate mousse, salted caramel sauce and crushed chocolate flake
£5.29

Tällaisia herkkuja sain eteeni.
Alkupalalla oli parsaa ja rapeaa proscuittoa, uppomunan ja savustetun hollandaise kastikkeen kera. Proscuitto oli todellakin rapeaksi paistettu ja toi mukavaa suolaisuutta annokseen. Hollandaise savunmakuineen ja happoineen toi taas vastapainoa parsalle ja uppomunalle. Parsat olivat hiukan eri paksuisia ja siten ohuemmat olivat ylikypsiä. Hyvä aloitus, pidin kovasti.
Pääruokana sain marinoitua lammasta paahdetuilla perunoilla ja herneillä, pinaattia ja kaalia tuoremintulla ja rosmariinilla sekä karhunvatukkakastikkeella. Lammas oli hyvin marinoitua ja mureaa. Tuoreyrtit toivat hienoa makumaailmaa ja karhunvatukka kruunasi kokonaisuuden. Hiukan lisäsin suolaa annokseen.
Jälkiruoka oli huipentuma. Simppeli idea laittaa keksi valurautapannun pohjalle ja koota jäätelöt toffeesooseineen päälle. Ihan ylettömän hyvää! Olin todella täynnä tämän menun syötyäni. Ruokajuomana join kaksi talon omaa Ale olutta, £3.20 kappale. Loppulasku oli siten £33.17, eli sen hetkisen kurssin mukaan 39,33 euroa.
Toisella kerralla otin hiukan eri valikoimaa laajalta listalta sekä kevään sesonkilistalta.

Toisen päivän menu:

FARMHOUSE PATE
pork and chicken liver with cider and mustard, with toasted bloomer and ale chutney
£5.19

TRIO OF DUCK
Soy and sesame duck breast, duck wing and Chinese duck croquette, with stir-fried pak choi, mushrooms, spring onion and chilli with coriander and toasted sesame seeds with hoisin and blackberry sauce
£13.99

MILLIONAIRE'S CHEESECAKE
vanilla cheesecake with chunky cookie dough pieces, caramel and chocolate fudge sauce, crumbled shortbread and whipped double cream
£5.19

Ja tältä menu näytti ja maistui.
Illallisen aloitti maalaispatee. Annos oli ehkä turhan simppeli: paahtoleipää, pateeta ja chutneytä. Patee oli kyllä maukas ja chutney toi mukavaa kirpeyttä ja kosteutta. Tämä oli hienoinen pettymys kuitenkin. Ruokajuomaksi otin tarjoilijan suosittelemaa Chiantia lasin, joka palveli alku- ja pääruuan ajan. Viini maksoi £6.49.

Edellisenä iltana olivat ankat myyty loppuun, mutta nyt pääsin maistamaan kaakattajia. Tämä oli yllättävän aasialaishenkinen annos chileineen ja seesaminsiemenineen. Siipi oli rapeaa, kroketti pehmeää ja rintafile oli mehevää medium kypsää. Annoksessa oli samaa karhunvatukkakastiketta kuin edellispäivän lampaassa. Se sopi myös tähän. Hyvä annos ja maut balanssissa, mutta aasialaisuus brittipubissa yllätti. 

Miljonäärin juustokakku räjäytti potin. Ihan uskomattoman loistava juustokakun ja mutakakun yhdistelmä, jota kinuskikastike ja laadukas vaniljajäätelö hienosti täydensivät. Jälkiruuan kanssa otin Williams GB Extra Dry Giniä tonicilla. GT maksoi £6.20. Harvoin minua jälkiruuat vakuuttavat, mutta The Romper onnistui nyt kahdesti jälkiruuillaan. Loppulasku toiselta illalta oli £37.06, eli 43,94 euroa.

Jos osut Manchesterin lentokenttähotelleille, suosittelen ehdottomasti The Romperia hotellien aularavintoloiden sijaan. Sisustuksessa on hienoja valokuvia lentoasemalta ja lentokoneista.

The Romper
Wilmslow Road, Ringway, Altrincham, Cheshire, WA15 8XJ
(kartta)


Ja samalla kun olin niin lähellä lentoasemaa, oli lentokonefanaatikon pakko käydä katsastamassa paikallinen lentokoneiden spottailupaikka:

Manchester Airport Viewing Park (linkki)

Sateinen ilma toi mukavaa lisämaustetta kun vesi pöllysi. Emirates lentoyhtiön Airbus A380 saapui Dubaista.
Koneet rullaavat todella läheltä katselutasanteita. Tässä Qatar Airwaysin Boeing B787 Dreamliner.


Paikassa on Concorde niminen kahvila-ravintola, josta sai simppeleitä burgereita ja fish and chipsejä, sekä pitsoja. Samassa hallissa on museoituna yksi Concorde lentokone, mutta siihen pääsee tutustumaan vain maksullisten kierrosten mukana. Ulkona on myös kolme muuta lentokonetta museoituna, joita voi ihastella ulkoapäin. 
 Huonolla ilmalla kahvilastakin voi nautiskella lentokoneiden katselusta lähietäisyydeltä.

Manchester Airport (MAN), Runway Visitor Park,
Wilmslow Old Rd, Altrincham WA15 8XQ, (kartta)
Tarkat aukioloajat löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin