torstai 17. elokuuta 2017

Kantarellikeitto - syvää makua lihaliemestä

Minä himoan kantarellileipiä ja Jukka saman sienen keittoja. Molempia on päästy jo tänä syksynä kokkaamaan, sillä uudesta metsätuttavuudesta on löytynyt ihan mukavasti keltaista kultaa. 
Tänä syksynä loppukesänä kokeilimme ensimmäistä kertaa laittaa lihalientä sienikeittoon ja se toimi hienosti! Kokokermaiseen verrattuna keitto sai makuun hienoa syvyyttä. Meillä liemet keitetään itse pakkaseen, mistä niitä onkin helppo ottaa aina tarvittaessa. Jukka lisäsi omaan keittolautaseensa vielä sinihomejuustoakin, mikä kuulemma entisestään paransi makua.
Uusilta naapureilta saimme kesällä Lapin tuliaisena ilmakuivattua poroa, joka sopi oivasti tämän keiton päälle. Raastaminen oli helppoa kun palan noukki pakkasesta. Sinne lihapala oli myös helppo palauttaa uusia raastamis- tai vuolemiskertoja varten. 


KANTARELLIKEITTO

kahdelle

3 dl kantarelleja
1 pieni sipuli
0,5 rkl voita
1-1,5 dl tuhtia lihalientä
2 dl kermaa
(sinihomejuustoa)
mustapippuria
suolaa tarvittaessa

päälle:
ilmakuivattua poroa
ruohosipulia
muutama pieni kantarelli

Hienonna sienet ja sipuli. Paista sieniä ja sipuleita voissa kattilassa, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut. Ota talteen muutama pieni sieni koristeeksi. Lisää joukkoon kerma ja keitä kunnes kerma hieman paksuuntuu. Kaada joukkoon lihaliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n. 10 min tai ilman kantta mikäli haluat keiton saostuvan lisää. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Halutessasi lisää keitoon sinihomejuustoa.
Lisää pinnalle ruohosipulisilppua ja jäisenä raastettua ilmakuivattua poroa sekä pari paistettua kantarellia. 

4 kommenttia:

  1. Nami, minäkin pidän aina luulientä pakkasessa ja käytän sitä pohjana kaikkiin keittoihin - jopa puuroon. ;)

    VastaaPoista
  2. Mulle niin maistuisi kantarellikeitto. Täällä on tosi hyvä sienivalikoima (marketeissa tosin, ei metsissä ) mutta kantarelleja ei ole,nyyh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä odotan kovasti tatteja, mutta meiltä ovat piilotelleet toistaiseksi tehokkaasti. Muiden upeista saaliista olen kyllä nähnyt kuvia.
      Mitkä sienet siellä on yleisiä?

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin