tiistai 13. helmikuuta 2018

Mustamakkarahodarit ja puolukkamajoneesi


Tähän ruokaan idea tuli vuoden 2017 Tuska-festareilta, jossa emme edes olleet. Sähköpostimainossyistä päädyimme tiirailemaan Tuskan mustanpuhuvaksi mainostettua ruokatarjontaa, jossa komeili yhtenä annoksena mustamakkarahodari puolukkamajoneesilla. Jukka innostui asiasta heti, sillä mies pitää tuosta ryynisestä verimakkarasta kovasti.

Toimeennuimme asiassa kuitenkin vasta nyt, mutta onneksi edes nyt. Mies piti kokonaisuudesta todella kovasti! Minulle mustamakkara ei edusta herkullisuutta, vaikka muuten en veriruokia karta ja ryynimakkaraakin olen oppinut syömään. Jukka sai siis syödä mustamakkarahodarinsa yksin meidän muiden nassuttaessa tavallisia versioita. 
Hodarisämpylät tehtiin Voisilmäpeli-blogista  tutulla ohjeella . Nyt Jukka käytti desin verran vähemmän jauhoja ahkeran vaivauksen ansiosta. Makkaran lisäksi sämpylän väliin päätyi tässä meidän versiossamme vain puolukkamajoneesia ja rapsakaksi paahdettua sipulia.

Jos majoneesia jää yli hodaritarpeen, sillä voi maustaa vaikkapa coleslawn, jota me taas tungimme perushamppareiden väliin.
PUOLUKKAMAJONEESI

perusmajoneesia (ohje täällä)
1 dl puolukoita

Tee majoneesi. (Keltuaisen erottelusta jääneellä valkuaisella voit voidella hodarisämpylät).
Survo puolukat rikki.
Nostele haarukalla puolukoita niin ettei ihan kaikkea mehua mene majoneesiin.
Sekoita.

HODARISÄMPYLÄT

8 kpl

4 tl sokeria                          
2,5 tl kuivahiivaa                  
3 dl lämmintä vettä    
2 rkl rypsiöljyä                     
2 tl  suolaa                         
6-7 dl  vehnäjauhoa         
voiteluun: munanvalkuaisia


Sekoita sokeri, kuivahiiva ja ½ desiä lämmintä vettä. Odota noin 5 minuuttia kunnes seos alkaa hieman kuplia. Lisää loppu vesi, öljy ja suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Ota taikina kulhosta jauhotetulle pinnalle ja vaivaa n.10 minuuttia, kunnes taikina on sileää ja joustavaa. Jos taikina tarttuu kovasti käsiin, lisää jauhoa tarpeen mukaan, mutta vältä laittamasta jauhoa yhtään enempää kuin on pakko.

Kohota taikinaa lämpimässä, ei-vetoisassa paikassa 1 ½ tuntia. Jaa sen jälkeen taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele hodarisämpylän muotoisiksi. 

Asettele leivinpaperin päälle. Peitä sämpylät liinalla ja kohota vielä puolisen tuntia. Voitele valkuaisella ja paista 200-asteisessa uunissa n. 12-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kohonneet ja saaneet hieman väriä. Tarjoa haaleana tai kylmänä. 
KOKOA HODARIT

sämpylä
mustaa makkaraa
puolukkamajoneesia
paahdettua sipulia

Lämmitä pätkä mustaa makkaraa. 
Laita mustamakkara halkaistun sämpylän väliin. 
Lusikoi päälle puolukkamajoneesia.
Ripsi päälle paahdettua sipulia. 

4 kommenttia:

  1. Mustamakkarahodari kuulostaa omaan makuuni erikoiselta, mutta poimin tästä vinkiksi tuon puolukkamajoneesin. Sopinee myös porolle, josta on tarkoitus kokkailla lähiaikoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti sopii! Riistallekin varmaan menee hienosti.

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin