torstai 26. huhtikuuta 2018

Lakritsiset dippiretiisit

kaupallinen yhteistyö ARLA
Ihastuin heti dippiretiisien esillepanoon kun näin ne uusimmassa Glorian ruoka & viini-lehdessä. Tuumailin että haluan kokeilla moisia pikimmiten. Päädyin erilaiseen makuyhdistelmään, jonka totesimme maistaessa loistavaksi. Täyteläinen jogurtti, pehmeän makea lakritsi, rouskuvat pähkinät ja lempeän kirpsakat retiisit muodostivat keskenään hyvin yhteensointuvan, hauskan makukombinaation. 
Dippiretiisit oli helppo ja vaivaton koota. 

Syöminen oli hauskaa hommaa! Punaisen juureksen jogurttiin dippailtua ja syötyä kauhoimme naattien avulla loput lakritsiset jogurtit lasista suuhun sormia jälkinuoleskellen. Tämä esillepanotapa ei liene ihan fiineihin juhliin sopivaa, mutta rentoihin kemuihin tämä passaa paremmin kuin hyvin!
Jos löydät kaupasta vain nahistuneita retiisejä niin ei hätää. Vapauttamalla juurekset ahdistavasta kuminauhaniputuksesta ja laittamalla ne kahdeksi tunniksi lillumaan jääveteen jääkaappiin saat terhakkavartisia retiisejä. 
Me käytimme jogurttina yhteistyökumppanimme Arlan turkkilaista jogurttia sen täyteläisyyden vuoksi. Laktoosittomuus sopii myös kaikille meidän perheessä. Arlan Lempi jogurtteihin kuuluvat myös islantilainen ja kreikkalainen jogurtti. Niitä käyttämällä makuun saa erilaisen vivahteen. Rasvaprosentti laskee kahta viimeksimainittua käyttämällä kolmesta kuuteen. 
LAKRITSISET DIPPIRETIISIT
4 lasillista

8-12 retiisia naatteineen

jogurttipohja
½ limen raastettu kuori
½ tl suolaa
hiukan mustapippuria

lakritsi-pähkinämuru
40 g (5 palaa) Kouvolan lakritsia
½ dl cashewpähkinöitä
½ dl seesaminsiemeniä
ripaus suolaa

Huuhtele retiisit naatteineen. Laita kuivumaan keittiöpyyhkeen päälle. 
Sekoita jogurttipohjan ainekset keskenään. Annostele neljään eri lasiin tai matalahkoon astiaan. 
Pilko lakritsipalat pieniksi. Rouhi myös cashewpähkinät pieniksi. Sekoita lakritsi- ja pähkinäpalat seesaminsiementen kanssa. Lisää ripaus suolaa. Sekoita. Annostele lakritsi-pähkinäseos jogurttipohjien päälle. 
Asettele tähän päälle retiisit. 
Halutessasi voit laittaa erilliseen kulhoon tarjolle myös ekstraretiisejä lisädippailua varten. 

8 kommenttia:

  1. Kiva resepti. Samalla voisi toivoa, että joku alkaisi viljellä/maahantuoda piiiiiiitkiä retiisejä. Retiisilajikkeita on kymmeniä. Kaupoissa ei vaan koskaan ole muita kuin noita yksiä ja samoja palloja, kun pitkät retiisit sopisivat vielä paremmin dipattaviksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinälehden reseptissä oli juurikin pitkulaisia, haljumman värisiä. Että kyllä niitä jostain saa :).

      Poista
  2. Ostin äsken niitä pitkulaisia retiisejä Tallinnasta Rimistä, kun muistin tämän dippausjutun 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En vielä tiedä, kun teen tämän ohjeen mukaan tänään illalla, mutta raportoin sitten. :D MInulla pitäisi olla lakritsijauhetta jossain varastoissani, ajattelin käyttää sitä lakupalojen sijaan.

      Poista
    2. Mä mietin sitäkin, mutta olen niin suuri Kouvolan lakritsifani että pääsin lähteä sillä. Kiva kuulla miten se toimii!

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin