tag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post5011832648539482241..comments2024-03-21T07:39:21.590+02:00Comments on SILLÄ SIPULI: Koivugraavattu lohi ja hovimestarinkastikeMerituulihttp://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-39211854464274176732011-05-24T09:42:10.949+03:002011-05-24T09:42:10.949+03:00aivan siis niitä hiirenkorvia, juuri puhjenneita p...aivan siis niitä hiirenkorvia, juuri puhjenneita pienenpieniä koivunlehtiä. hiirenkorvista saa muutakin kivaa, ja tosiaan kun lehdet ovat jo puhjenneet auki, niitä voi myös käyttää kaikkeen kuten mm salattiin ja tähän lohen graavaukseen juuri veden avulla. kiehauttaa tilkan vettä, lisää koivunlehdet siihen ja antaa sen jäähtyä ja käyttää sitten tätä kalan graavaukseen. hiirenkoriva käytettiin ennen vanhaan hiuspomadaan ja hajuvesiin niiden sisältämän hyvälle tuoksuvan hartsin takia. mulla on tässä juuri meneillään kausi jossa kerron näistä kevään yrtteistää ja mitä niistä valmistaa ja mihin käyttää...nämä taas eivät ole mistään kirjasta vaan perintötietoa ja hieman omattua vuosien mittaan. Herkkusuun lautasellahttps://www.blogger.com/profile/10933811733123975362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-12207743656356715032011-05-23T21:05:43.014+03:002011-05-23T21:05:43.014+03:00Herkkusuu: kerroppa tuloksista jos kokeilet niin! ...Herkkusuu: kerroppa tuloksista jos kokeilet niin! Kyllä minusta koivu noissakin maistui, vaikka täytyy myöntää että setti siian kanssa tehtynä oli parempaa. Kokeilimme nimittäin tuossa kerran sitäkin. <br /><br />En oikein tiedä hiirenkorvan määritelmää -koivuista puhuttaessa ;)- mutta niitä ihan pieniä, hentoisia vastapuhjenneita lehtiä nämä käytetyt olivat.Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-17172975815207743512011-05-23T17:08:48.344+03:002011-05-23T17:08:48.344+03:00mietin että jos ne lehdet panisi nesteen kanssa ma...mietin että jos ne lehdet panisi nesteen kanssa maustamaan kalaa niin kala maistuisi enemmän juuri koivulle, näin se maku vaan jää muitten makujen alle. vai puhuitteko tässä nyt hiirenkorvista joka on aivan erijuttu?!? Herkkusuun lautasellahttps://www.blogger.com/profile/10933811733123975362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-21307158025106630802011-05-06T16:57:17.504+03:002011-05-06T16:57:17.504+03:00AV: Mä en kyllä ihan vielä hylkäisi reseptiä, jos ...AV: Mä en kyllä ihan vielä hylkäisi reseptiä, jos on paremmat silppuamisvälineet kuin mulla. Maistettiin keittoa suositellun kylmänä, en kyllä tiedä miki, sillä en yleensäkään tykkää kylmistä keitoista.Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-63184750427874022952011-05-06T13:42:08.532+03:002011-05-06T13:42:08.532+03:00Olen kanssa sitä G&V:n koivunlehtikeittoa ihme...Olen kanssa sitä G&V:n koivunlehtikeittoa ihmetellyt. Mielenkiintoista kuulla että joku on sitä keittoa oikeen tehnytkin. Harmi se vajaa maku. Keitto olisi noin periaatteessa ihan loistava idea, mutta tuota maun puutetta vähän pelkäsinkin, joten taidan jättää omat kokeilut keiton suhteen väliin.<br /><br />Koivunlehtiä äsken työmatkalla huvikseni pureskelin. Maku oli hento, vihreä ja, no, siis koivulta se maistui. Ihan ok voi olla jossain yhteydessä, mutta ei mikään tajunnanräjäyttäjä.Ankerias Vipunenhttps://www.blogger.com/profile/03682012761367582918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-58856913908691101022011-05-05T19:08:01.456+03:002011-05-05T19:08:01.456+03:00Nanna ja Yaelian: Maku koivulla tässä oli aika mak...Nanna ja Yaelian: Maku koivulla tässä oli aika makea. Napatkaapa lehti koivusta ja maistakaa :).<br /><br />Ketturouva: Kokeilin G&V:ssä ollutta koivunlehtikeittoakin. Ohje on Sami Tallbergin ja tehty peruna-purjososekeittoon. En saanut väristä likikään samanlaista (joskin koitin tuhertaa sauvasekoittimella mikä lienee syypää siihen ettei koivu mennyt riitävän pirstaleiksi) ja makukin jäi vajaaksi. Lehdessä keitto oli huippu-upea!Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-54716752751597606372011-05-05T18:45:48.687+03:002011-05-05T18:45:48.687+03:00Tämäpä kuulostaa siltä että pitäisi kokeilla itsek...Tämäpä kuulostaa siltä että pitäisi kokeilla itsekin!<br /><br />Olikohan uusimmassa Ruoka&Viinissä kun oli koivunlehtikeitto? Sitä kiinnostaisi myös testata...Ketturouvahttps://www.blogger.com/profile/02004466681564856061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-34524008940327456032011-05-05T18:40:11.175+03:002011-05-05T18:40:11.175+03:00Koivugraavattu lohi,kuulostaapa jännältä! Minäkin ...Koivugraavattu lohi,kuulostaapa jännältä! Minäkin ihmettelen,miltä se koivu maistui...Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-11665772274208783362011-05-04T21:48:35.483+03:002011-05-04T21:48:35.483+03:00Herää kyllä kysymys, että miltä se koivu sitten ma...Herää kyllä kysymys, että miltä se koivu sitten maistuu...? Olette taas mielenkiintoisia tehneet!Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.com