tag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post6536941037179274313..comments2024-03-21T07:39:21.590+02:00Comments on SILLÄ SIPULI: Sulaneen juuston äärelläMerituulihttp://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-31625764266713435572011-01-29T16:18:26.843+02:002011-01-29T16:18:26.843+02:00No hieman joo erikoista. Aikanaan ihmettelin kun k...No hieman joo erikoista. Aikanaan ihmettelin kun kummityttöni piti yli kaiken sinihomajuustosta. Jotkut kummastelevat meillä lasten maksalaatikkoinnostuneisuutta.Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-5959112455004871302011-01-10T14:48:21.035+02:002011-01-10T14:48:21.035+02:00Meidän 2 ja 3v:llä hieman poikkeavat herkut ikäisi...Meidän 2 ja 3v:llä hieman poikkeavat herkut ikäisikseen eli juustot, hillosipulit, oliivit ja feta häviävät lautaselta salaman nopeasti :)<br />Ilmeisesti äitiinsä tulleet. Itse söin 2v etanoita ravintolassa hyvällä ruokahalulla...<br /><br />Täytyypä kokeille seuraavaasta luumusadosta rommiluumujen tekoa.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08135873459156915322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-38692439340985799982011-01-09T19:20:45.004+02:002011-01-09T19:20:45.004+02:00Minna: anteeksi mitä - lapsille hillosipuleita?! I...Minna: anteeksi mitä - lapsille hillosipuleita?! Ihan tottako? En voinut pienenä/teininä ajtella mitään kummallisempaa ruokaa, josko nyt nekin kyllä maistuvat :). Napakka parsakaali ja kylmäsavuporo ovat tooooosi hyviä ideoita - kiitos!<br /><br />Me teimme luumu"likööriä" ikäänkuin vahingossa, kun unohdimme rommiluumut purkissaan jääkaappiin liian pitkäksi aikaa :P. <br /><br />Emma: Herkkusienet varmaan rouskuu mukavasti. Tomaattifonduekin kuulostaa mielenkiintoiselta. Comte-vinkkikin vastaanotettu, suurkiitos näistä! <br /><br />Piia: Totta, Lasten ja nuorten makuun saattaa lyödä erilailla.Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-13883940659767741772011-01-09T17:55:09.859+02:002011-01-09T17:55:09.859+02:00Kiva, jos kerrankin voi antaa inspiraatiota näinki...Kiva, jos kerrankin voi antaa inspiraatiota näinkin päin :D Ei se minunkaan mielestä läpi iske (viina fonduessa siis) mutta lapset ovat olleet toista mieltä. Hyvin siihen saattaa vaikuttaa toki myös vahvat juustonaromit, joihin ei ole tottunut.Piiahttps://www.blogger.com/profile/17240405807439374170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-81247465037383306472011-01-09T17:26:59.919+02:002011-01-09T17:26:59.919+02:00Mä laitan yleensä leivän lisäksi tarjolle ainakin ...Mä laitan yleensä leivän lisäksi tarjolle ainakin kesäkurpitsapaloja ja herkkusieniä. Kirsikkatomaattejakin olen kokeillut, mutta niihin tarttuu vähemmän herkullista juustoa :) Tykkään itse syödä fondueta kasvisten kanssa, koska leipä+juusto yhdistelmä on niin hurjan täyttävää. <br /><br />Sveitsissä tehdään myös tomaattifondueta, joka on juutofondueta, johon on lisätty tomaattia (soseena tai mehuna, ei palasina). Se tarjoillaan aina keitettyjen perunoiden kanssa, ei koskaan leivän. Ystäväni, joka ei voi syödä leipää, tilaakin siis ravintolassa usein myös tavallisen juustofonduen perunoiden kanssa, nekin toimivat. (arvaa, keneltä olen oppinut noiden kasvisten käytön :)<br /><br />Comte sopii muuten myös tosi hyvin fondueen. (miten tuo pitää suomeksi taivuttaa?) emmentalin tilalle.Emmanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-30926580149695113882011-01-09T14:06:15.333+02:002011-01-09T14:06:15.333+02:00Meillä leivän lisäksi dipataan parsakaalia, joka o...Meillä leivän lisäksi dipataan parsakaalia, joka on hieman höyrytetty kuitenkin vielä napakkaa. Lautasen reunalla lisukkeena kylmäsavustettua poroa, pieniä suolakurkkuja ja lapsille hillosipuleita.<br /><br />Omenaa ja luumua ei ole tullut kokeiltua, mutta ihanalta kuulostaa.<br />Yritimme muutama vuosi siten tehdä luumulikööriä, mutta ei oikein onnistunut. Millä reseptillä teitte?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08135873459156915322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-68399038885012844402011-01-08T17:17:44.389+02:002011-01-08T17:17:44.389+02:00Ompa hienoa että maistoi!Ompa hienoa että maistoi!Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-14520356285891123172011-01-08T13:53:12.307+02:002011-01-08T13:53:12.307+02:00Meillä on ikävä kyllä sellainen (juustovastainen)....Meillä on ikävä kyllä sellainen (juustovastainen). Hän on pienestä pitäen ollut sitä mieltä, että juusto on pahaa. Epäloogisesti hän kyllä syö hampurilaisessaan juustoviipaleen, pizzassa sitä saa olla ja valkohomejuustokin maistuu piparien kera, tuorejuustot menevät myös. Mutta leivälleen hän ei halua juustoviipaletta ja tuo fondue oli liikaa. Urheasti hän maistoi niin, että tietää maistaneensa.:)Uusanohttps://www.blogger.com/profile/11950409595966008007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-39152008361014773132011-01-08T13:48:38.698+02:002011-01-08T13:48:38.698+02:00Mari: ei mitään hajua enää tuosta lisäyksestä. Mut...Mari: ei mitään hajua enää tuosta lisäyksestä. Mutta vaikeaa se ei voi olla kun mekin oelmme sen tehneet. Vahvana veikkauksena on, että facebook-sivun asetuksissa on suoraan namiska, jolla tuon saa liitettyä haluamaansa sivustoon. Sen muistam, että valittavana oli muutamia vaihtoehtoja. Olen tällä hetkellä niin hitaan yhteyden päässä, etten viitsi lähteä klik-klik-klikkailemaan, mutta vaikkaan tosiaan naamakirjaa. Toivottavasti tästä on edes hiukan apua. <br /><br />Nanna: me olemme kokeilleet lihafonfuen tapaista Japanissa ja se oli hyväääää! Täytyy ryhdistäytyä kotonakin!<br /><br />Uusano: Juustovastainen?! Onko sellaisiakin ihmisiä :)?!<br /><br />Padan ympärillä hurahtaa kyllä helposti tovi jos toinenkin, mikä ei vatsan pingottautumisen kannnalta ole ehkä ihan optimi asia, mutta henkisen hyvinvoinnin ja nautiskelun kannalta kyllä.Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-24622075662376226512011-01-08T13:47:31.667+02:002011-01-08T13:47:31.667+02:00Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-53946868966462612542011-01-08T13:35:10.069+02:002011-01-08T13:35:10.069+02:00Meillä teinit eivät innostuneet juustofonduesta, t...Meillä teinit eivät innostuneet juustofonduesta, toinen on oikein vielä juustovastainen muutenkin. Mutta minä kyllä tykkäsin kovasti. Tosi täyttävää se on, ei ollut nälkä vasta kuin pitkälti seuraavan päivän iltana. Tosin kuka käski ottaa vielä yhden ja sitten vielä yhden palan...Uusanohttps://www.blogger.com/profile/11950409595966008007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-31435932121436238252011-01-08T12:54:43.876+02:002011-01-08T12:54:43.876+02:00Kyllä meilläkin otetaan lihafonduehaarukat käyttöö...Kyllä meilläkin otetaan lihafonduehaarukat käyttöön, jos ememmän väkiä, kun molempia on vain 6kpl. Ja toisinpäin. Lihafonduessä on kiva kun on pari haarukkaa käytössä samalla ihmisellä.Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-43746845175676671502011-01-08T11:38:28.864+02:002011-01-08T11:38:28.864+02:00Aaaaaa näyttää niin ihanalta!
Mutta mulla oli tei...Aaaaaa näyttää niin ihanalta!<br /><br />Mutta mulla oli teille blogspot-aiheinen kysymys: miten ootte saaneet tuon teiden facebook-ryhmän näkymään sivupalkkiin?Marihttps://www.blogger.com/profile/10974961984694105806noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-81220113662419637422011-01-08T10:23:36.316+02:002011-01-08T10:23:36.316+02:00Me taas emme ole saaneet aikaiseksi muuta kuin juu...Me taas emme ole saaneet aikaiseksi muuta kuin juustofondueta, vaikka shabu shabu-tyyppinen setti on kutkutellut mieltä jo pitkään. Josko tänä talvena ryhdistäysyisi sen suhteen, sillä jotenkin sen liittää talvaan. <br /><br />Luulimme että lapset innostuisivat tuosta, mutta näin ei käynyt. He nappailivat kastettavia ilman juustoupotusta. Meillä ei kyllä viina lyönyt läpi, likääri moli sen verran maltillisen makuista. <br /><br />Nanna: Juttuasi oli mielenkiintoista lukea - kiitos linkkauksesta! En ole aiemmin tiennytkään eroa juusto- ja lihafonduehaarukoiden välillä - meillä ne ovat jälkimmäistä mallia, mutta toimivat hyvin myös juustoonupotukseen ;). <br /><br />Paprika voisikin olla hauska, kiitos vinkistä Piia!Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-83260178003469928452011-01-08T10:12:04.570+02:002011-01-08T10:12:04.570+02:00Oih fondueta. Oon ollu niiin pieni ku sitä on josk...Oih fondueta. Oon ollu niiin pieni ku sitä on joskus kotona harrastettu, ois kyllä kiva kokeilla uudestaan :Papsihttps://www.blogger.com/profile/13068000864334563684noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-44997565574763077452011-01-07T21:21:54.638+02:002011-01-07T21:21:54.638+02:00Fonduen kanssa on leivän lisäksi pataan mennyt ain...Fonduen kanssa on leivän lisäksi pataan mennyt ainakin paprikaa ja kirsikkatomaatteja, tuo luumu on varmaan nannaa.<br />Meillä on vähän tuo muidenkin mainitsema innostusongelma; minä tykkäisin, muu perhe ei. Varsinkin lapset karsastaa läpipotkivaa viinan makua, toimiko teidän fonduenne paremmin tässä suhteessa?Piiahttps://www.blogger.com/profile/17240405807439374170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-36437034036690111642011-01-07T20:56:31.201+02:002011-01-07T20:56:31.201+02:00Taidettiin olla loppiaisena samoilla padoilla. Täs...Taidettiin olla loppiaisena samoilla padoilla. Tässä oma näkemykseni: http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.com/2011/01/juustofondue-kuuluu-talveen-vahvoja.html<br /><br />On se vaan niin hyvää!Nannahttps://www.blogger.com/profile/03549982939049277474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-81139476584992589742011-01-07T19:18:20.420+02:002011-01-07T19:18:20.420+02:00Hävettää tunnustaa, mutta meidän fonduepataa on kä...Hävettää tunnustaa, mutta meidän fonduepataa on käytetty vain kerran juustofondueen (ja kerran shabu shabuun) :( Mies ei oikeen tykkää ja jotenkin se on vaan unohtunut tuonne kaapin perukoille.<br /><br />Ehkäpä tässä talven mittaan voisi yrittää taas kaivaa padan esiin ja kutsua kavereita fonduelle.<br /><br />Ja vastatakseni kysymykseesi niin meillä dipattiin sen yhden kerran tummaa ja vaaleaa leipää ja omenaa, ainakin.Virpihttps://www.blogger.com/profile/17357337668512447063noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-18313394110023891272011-01-07T18:55:25.767+02:002011-01-07T18:55:25.767+02:00Ooh. Voi kun itsekin saisin juustofondueta. ♥ En o...Ooh. Voi kun itsekin saisin juustofondueta. ♥ En oikein saa muita siitä innostumaan. Lihafondue saa suuremman suosion. :LPaulahttp://kokeile.vuodatus.netnoreply@blogger.com