Sivut

lauantai 29. maaliskuuta 2008

Kirjolohi-sitrussalaatti




Tein lounaaksi perheellemme aika epätyypillisen ruuan, Kirjolohi-sitrussalaatin. Meillä ei juurikaan harrasteta "pelkkiä" salaatteja, mutta olen päättänyt tätäkin alkaa enemmän harrastamaan. Salaatti sopi sikälikin hyvin lounaaksi, kun illalla olisi tarkoitus vieraiden kanssa nautiskella kiinalainen ateria, johon meidän tyylimme mukaan kuuluu myös friteerattuja ruokalajeja eli aikast paljon kaloreita. Tästä kattauksesta varmaan myöhemmin. Salaatin ohje oli Pirkan. Valmiiden suikaleiden sijasta paloittelin itse nahattomasta kirjolohifileestä paloja. Thai Sweet chili-kastikkeesta, oliiviöljystä ja vedestä tehty salaatinkastike oli oikein hyvä, samoin koko salaatti. En yleensä harrasta omia ruokia lapsille, mutta kun kummallekaan tuo lehtisalaatti ei oikein uppoa, tein heille pasta-annokset. Eli lautasille samaa lohta, pastaa ja sekaan pyöräytin hiukan valmispestoa.


perjantai 28. maaliskuuta 2008

Ta-da-da-daa!

Pääosin Pastanjauhantaa ja Liemessä-blogien innoittamana päätimme itsekin ryhtyä pitämään ruokablogia. Vielä on hiukan hakusessa mihin suuntiin tässä lähdetään, mutta rennolla otteella joka tapauksessa. Viikonloppuisin kokkailuun käytetään enemmän aikaa, joten silloin valmistetaan jotain erikoisempaa. Viikolla mennään ihan arkiruokapohjalta.
Lapset otetaan mukaan ruuanlaittoon ja leipomiseen aina kun hermot sen sallivat.


Astukaahan peremmälle keittiöömme.
Hyvää ruokahalua!