Rikhards on perustettu entisen kahden Misukka tähden paikan
Chez Dominiquen raunioille. Ravintola on nyt sisustusrentoutettu mm. tyylikkään hauskoilla eläin-ihmistauluilla (joista aasitaulu oli kylläkin pelottava), pöytäliinattomuudella ja erilaisilla huonekaluilla. Astiat olivat mummolatyyppisiä, joka minusta rikkoi tyyliä. En osaa sanoa pidinkö tästä rikkomisesta vai en. Kokonaisuudesta pidin silti kovasti, se oli mielenkiintoisen lupsakka.
Otimme alkuun tuumailudrinkit, joista puuttuivat listalla mainitut marjat ainakin kokonaisessa muodossa. Hyviä drinkit olivat joka tapauksessa ja hintansa arvoiset. Drinkit olivat myös hyvin tarpeelliset, sillä tuumailtavaa listassa riitti, lähinnä annosten koko arvuuttelun vuoksi. Rikhardsin brunssi tilataan kokonaisuudessaan annoksina erilliseltä
brunssimenulta.
Minä otin alkuun uusia perunoita Haugesundin silleistä tehdyllä sillikaviaarilla. Annos oli oikein maukas, mutta ei kyllä vetänyt vertoja hyvin saman tyyppiselle annokselle jonka söin
viime kesänä Raumalla Gotossa.
Jaana nautti kuoressaan gratinoituja kampasimpukoita pinaatin ja savustetun heinäkastikkeen kera. Setin hinta 17 euroa mietitytti kovasti etukäteen. Haarukoidessaan annostaan leidi kuulosti ja näytti kuitenkin oikein tyytyväiseltä.
Jukan valinta osui valkoiseen parsaan hollandaise-kastikkeella, hakkeloidulla kananmunalla ja piparjuurella. Hyvin maistui tämäkin. Valkoviinikaadot alkupaloille onnistuivat mukisematta myös kuusisenttisinä, mikä on oikein hyvä asia.
Pääruuaksi otin tuhdin hampin, jota kutsutaan nimellä Rikhards BRGR. Luvattuja ranskalaisia burgerista ei onneksi löytynyt, mutta kaikkea muuta kuviteltavaa sitten olikin: kananmunaa, pekonia, sipulia ja gruyere-juustoa. Hampin kanssa sai salaatin, jossa oli ihanaa salaatinkastiketta. Kokonaisuus oli todella maukas.
Jukka otti leivän, joka paljastuikin hyvin hampurilaiseksi. Briossisämpylän välissä oli hyvänkypsyistä naudanmaksaa, piparjuurella terävöitettyä puolukkaa ja karamellisoitua sipulia. Mies söi kaiken viimeiseen haukkaukseen ja oli valintaansa todella tyytyväinen.
Jaana otti pääruuaksi Fish 'n' chipsin, jossa kalana rapeili marinoitu ja fritattu turska. Jaana kiitteli erityisesti mallasviinietikoitettuja ranskiksia.
Seuralaisdaamimme oli jo etukäteen päättänyt ottaa jälkiruokalistalta maapähkinävoivanukkaan suolaisella toffeella. Vaikka vatsat alkoivat olla jo aika täynnä, ei etukäteisuunnitelmia voi tietenkään perua. Esillepano vanukkaassa oli patahieno ja maku sai Jaanan huokailemaan tyytyväisyydestä.
Jukka vetäisi lämpimän raparperipaistoksen jäätelöllä, mutta pettyi kun paistos olikin haalea eikä lämmin.
Minä otin sitruunamelissa-piimäsorbettia, koska en voinut yksinkertaisesti ohittaa noin mielenkiintoista jäätelöä. Tykkäsin pallurasta kovasti! Piimä maistui selkeästi, mutta ihanalla tavalla, sillä en pidä piimästä itsekseen. Otin keralle kahvia, joka tarjoiltiin ihanasti posliinisessa kannussa. Olin haukotuksineni todella paljon kahvin tarpeessa, sillä
edellinen yö Kivistön teltassa jäi hieman lyhyeksi.
Loppulasku minun ja Jukan osalta oli juomineen ja syömineen yhteensä 138 euroa. Vedestä ei laskutettu erikseen. Voisin mennä kyllä uudestaankin, sillä lupsakka tarjoilu, makoisat maut ja kekseliäs sisustus pelasivat hyvin yhteen. Paikka toimisi varmasti hyvin dagen efteriin, mutta pelittää kyllä ihan normaaliolollakin.