tiistai 2. elokuuta 2016

Dongfeng katu ravintoloissa syöden, Taipei

Taiwanin reissun Taipei-osuuden eli 10 päivää majoituimme Howard Plaza hotelliin Da'an kaupunginosassa. Alue on taiwanilaisittain aika kallista. Läheltä löytyi onneksi niin ravintoloita kuin katuruokakojujakin, joten monenlaista syötävää eri hintaisina oli siis saatavilla. Hotellimme oli kahden MRT-pysäkin välissä, jolloin julkisilla pääsi kätevästi esimerkiksi eläintarhaan.

Muutaman minuutin kävelymatkan päässä hotelliltamme oli Dongfeng katu, jonka ravintolatarjontaa kävimme maistelemassa usein. Taipein kesäkuun kuumankostea ilma uuvutti nopeasti ja sai hien valumaan istuessakin. Siksi lähellä sijaitsevat paikat tuntuivat usein oikein hyvältä idealta. 
THAIMADE
karttamerkintä täällä

Thaimade ravintolassa kävin yksin lounaalla. Tämä oli ihan ensikosketukseni thaimaaliseen ruokaan - pidin kovasti. Söin terävähkösti maustettua munakoisoa ikäänkuin lämpimänä salaattina ilman lisukkeita juoden palanpainikkeeksi olutta. Thaimaalainen olut maksoi melkein saman verran kuin ruoka. 
Juttelimme myöhemmin kaksi vuotta Thaimaassa ja nyt kahdeksan vuotta Taiwanissa asuneen suomalaismiehen kanssa. Hänen sanojensa mukaan Thaimade on kaupungin paras thaimaalainen ravintola.

BANMUYAN tai BAN MU GARDEN
karttamerkintä täällä
Banmuyan oli paikka, jonne päädyimme sattumalta. Syötyämme totesimme sattuman olleen onnekas.
Minä ja tyttäreni otimme naudanlihaa sisältäneet nuudelikeitot. Täällä nuudelit ovat veitsellä leikattuja, Dao Xiao Mian. Nuudeleita sai kahdella eri paksuudella. Keiton liemi oli ihanan syvän makuista ja kookkaat nautapalat oivallisen mureiksi kypsennetty laadukkaista paloista ilman rustoisuuksia tai muita vastaavia.
Poitsu otti possudumplingsit. Ne sisälsivät kovasti paljon kevätsipulia, mikä oli minun mielestäni mukavan raikastava asia, mutta josta poikamme taas ei riemastunut lainkaan.
Englantia täällä osattiin heikosti, mutta englanninkielisen menun avulla saimme homman luistamaan.

KIKI
karttamerkintä täällä

Kiki on sichuanilainen ravintola. Me pyysimme annoksemme miedosti maustettuna lasten vuoksi ja sellaisia löytyikin tarjoilijan avustuksella sopivasti listalta. Possu- ja nautalautasemme oli varovaisesta maustamisesta huolimatta täynnä makuja. Tyttäremme oli iloinen kun sai lihaliemiset nuudelit ilman lihapaloja. 
Kiki on ravintolaketju, jonka paikkoja on useita eri puolilla Taipeita. 
MUME
karttamerkintä täällä

Mumen pöytävarauksen teimme jo Suomesta käsin helposti sähköpostilla. Tästä ravintolasta kirjoitan ihan oman juttunsa (nyt täällä), sillä hurmaannuimme siitä koko perhe. Maut, makuyhdistelmät ja ronskinkauniit esillepanot yhdessä huolellisen mutta rennon meiningin kanssa tekivät meihin vaikutuksen. 


FOURPLAY
karttamerkintä täällä
Tästä ihanasta coctailbaarista kirjoitin jo aiemmin, täällä. Kaivatessasi upeita coctaileja tai hyvää valikoimaa ginejä, tämä on suositeltava paikka Taipeissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin