Nähdessäni tämän ruuan Appelsiineja ja hunajaa-blogissa en ensin tunnistanut sitä munakoisoruuaksi. Kauniit, tummanpuhuvat kuoret oli riivitty pois, mikä tuntui jokseenkin munakoison riisumiselta. Marinoiminen ja kuoriminen oli uusi tapa lähestyä tuttua vihanneshedelmää, joten tietysti se kävi kutkuttelemaan.
Ruoka ei millään asteikolla osu kauniiden annosten joukkoon, mutta maukkaiden sekaan se loksahtaa heti. Pehmeät munakoisot yhdistettynä kesän kypsyttämiin tomaatteihin ja pienenpienen mausteisuuden omaaviin chileihin on hurmaava. Korianteri tietysti korjaa lopullisen potin omintakeisella maullaan.
Marinoitu munakoiso sopii erinomaisesti grillipihvin lisukkeeksi. Se toimi myös hyvin lounaana riisin ja grillipihvipalojen kanssa tai ihan itsekseenkin. Marinoidut munakoisot toimivat myös lämmitettynä. Tämä ruoka olisi myös oivaa brunssitarjottavaa, sillä sen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.
MARINOITU MUNAKOISO
1 suuri munakoiso
3-4 tomaattia
½-1 chili makusi mukaan
4 rkl oliiviöljyä
½ dl sitruunamehua
karkeaa suolaa
kourallinen tuoreita korianterin lehtiä
Kuori munakoiso. Leikkaa se noin puolentoista sentin
paksuisiksi palasiksi. Sivele munakoisopalat oliiviöljyllä molemmin puolin. Paahda munakoisopalat uunissa 250 asteessa tasan 15 minuuttia. Uunista ottaessa palaset saattavat
tuntua kovilta, mutta ne pehmenevät vähitellen.
Kuutioi tomaatit ja pilko chilit.
Kun munakoisopalat ovat jäähtyneet, voit alkaa kasaamaan kerroksia kannelliseen astiaan. Laita pohjalle munakoisopaloja, päälle tomaattikuutioita, chilirenkaita, sitruunamehua, oliiviöljyä ja suolaa. Tee kolme tällaista kerrosta.
Anna munakoison marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua. Tarjolle laittaessa revi päälle tuoreita korianterin lehtiä.
Marinoitu munakoiso säilyy jääkaapissa kolme päivää.
Kiva että tykkäsitte:) Tosiaankin,esim grillatessa se kuori on kyllä pakollinen,täällä esim. on jossain paikoissa "mustaa tahinia" mikä itse asiassa on tahini,jota maustaa savun makuinen grillattu munakoison kuori.
VastaaPoistaRakastan munakoisoa!!! Kertaakaan en sitä ole kuitenkaan kuorinut, ainakaan etukäteen, ja jos jälkikäteen niin vain jos teen sosetta. Tätä on kyllä testattava heti! Ja miten niin ei ole kaunis annos?
VastaaPoistaMunakoisoreseptejä ei voi koskaan olla liikaa. Se on ehdottomasti lempikasvikseni (tai yksi niistä).
VastaaPoistaTomaatti ja munakoiso on ihana pari, joten tämä on taatusti loistavaa. Testiin!
Ulkonäössä ei ole mitään vikaa, päinvastoin :P Olipa tosiaan jännä, että munakoiso kuoritaan. Täytyy laittaa korvan taakse tämä(kin) resepti.
VastaaPoistaJael: Hauska vinkki tuo tahini!
VastaaPoistaJuulia: en minäkään muista kuorineeni aiemmin. Hyvä näinkin, vaikka pidän kovasti tummanpuhuvasta ulkomuodosta.
Hannele: No ei. Kasvatatko itse muniksia?
Sari: Minusta tämän ruuan ulkonäkö ei ollut paras mahdollinen, tomaatti ja korianteri hiukan paikkaa. Kuvan ottamisen jälkeen luonnollisesti lisätään paaaljon korianteria :)
Munakoiso on ihan mun lemppari! Mutta enpä ole tainnut koskaan sitä marinoida. Tämä resepti testataan!
VastaaPoistaSuosittelen lämpimästi. Helppo herkku!
VastaaPoistaKuulostaa herkulliselle! Ja mietin juuri menneellä viikolla, että marinoitua munakoisoa pitäisi tehdä, resepti vain uupuu. Tomaattejakin hankin ison kasan! Taitaa mennä siis kokeiluun :)
VastaaPoistaKaunis annos se on minunkin mielestäni! Epäilemättä mainio grillilisuke, täytyy kyllä testata!
VastaaPoistaKaunistahan tuo on.
VastaaPoistaJa kuinkakohan monta kertaa oon kommentoinut täällä tämän saman: oi miksi en voi syödä munakoisoa?!?
Jaa, että kuoritaan. No, eipä olisi tullut mieleeni ja jotenkin on mennyt Jaelin blogistakin ohi. Pitänee joskus kokeilla.
VastaaPoistaHeidi kokeile ihmeessä. Marinoitu munakoiso on hyvää!
VastaaPoistaHoo: Juurikin grillatun lihan kanssa tosi hyviä.
Veera: Musta tuo kuorittu pinta ei ole kovin nätti, samoin kun väri on outo :D. Munakoisoallergia on kyllä ylitylsä juttu.
Minna: Jos yleensä tykkäät munakoisosta niin varmasti tästäkin.
Oi, vesi herahti kielelle, vaikka on vasta ammu..!
VastaaPoistaOlen aivan koukuttunut munakoistoon tällä hetkellä. Ihana resepti, menee testiin heti.
VastaaPoistaMiksei tämä menisi myös aamupalapöydässä Mari, ehkä :).
VastaaPoistaAlisa mäkin tunnustan koukuttuneeni jo aikoja sitten eikä loppua näy.
Munakoiso täytyy heti kirjoittaa kauppalistalle, sitä en ole ostanut varmaan koskaan. Nyt olen löytänyt monta reseptiä johon sitä voisi käyttää.
VastaaPoistaMunakoiso on niin monikäyttöinen, että suosittelen ihmeessä tutustumaan. Lihaisuuden ansiosta lihankäyttö vähenee kun munakoisoruokia napsii napaan.
VastaaPoistaKivoja ja HELPPOJa munakoisoreseptejä ei ole koskaan liikaa, taidan jakaa tämän myös isälleni joka on munakoisofani :)
VastaaPoistaIhan uusi asia minulle, munakoison kuorinta. Tosi herkulliselta näyttää, taidan kokeilla munakoisoa lähiaikoina! Tulee tehtyä munakoisoruokia aivan liian harvoin.
VastaaPoistaanne: Luenko oikein rivien välistä että koet monet munakoisoruuat vaikeiksi :D.
VastaaPoistaPeggy: No niin oli mullekin. Minä tekisin nykyistäkin useammin jos lapsemme eivät kokisi tätä kokkailua kidutukseksi ;).
Munakoiso on parasta mitä tiedän! Ja korianteri! En ikinä osaa kehitellä tällaisia lisukeherkkuja. Testiin!
VastaaPoistaMunakoiso on sellainen raaka-aine jonka kohdalla loppuu mielikuvitus kesken, moussakaa joo mutta mitä muuta? Tämä on kyllä niin hyvänkuuloinen että pakko laittaa testaukseen.
VastaaPoistaJa annoskuvakin on kaunis!
Ah <3 täällä on viime aikojen Lähi-idän makujen pyörteissä taas hurahdettu munakoisoon, mutta tämä on vielä uusi tuttavus! Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaIhan uusi juttu minullekin, mutta todellakin kokeilemisen arvoisen tuntuinen resepti.
VastaaPoistaJanna testaa ihmeessä!
VastaaPoistaHerkkuhovi: Mä taas olen kokenut munakoisokokkaaja, mutta ihanasti aina uutta silti löytyy. Se on ilo!
Erja: No sen kyllä uskon :)!
Hella & v: On kyllä kokeilemisen arvoinen helppoudessaan.