maanantai 29. toukokuuta 2017

Shanghai lasten kanssa

Shanghai ei hurmannut meitä kokonaisuudessaan, mutta koimme siellä paljon kivoja hetkiä pari kesää sitten. Reissullemme osui monta sateista päivää. Hotellissamme ei ollut uima-allasta, joten muksuille piti keksiä tekemistä päiviksi. Tässä listattuna parasta antia. 

Kävimme hämmästelemässä ERA-Intersections of time-esityksen. Huima akrobatia yhdistyi nykytekniikkaan hienosti. Koimme paljon erityyppisiä ohjelmanumeroita, jotka olivat kauniita, kiehtovia ja hurjan taidokkaita. Rehellisyyden nimissä usein hirvittikin esiintyjien puolesta. Näimme upean musiikin säestämänä esimerkiksi kiinalaisittain klassista lautasten pyörittelyä kepin päässä, pyöräilyä myös niin että päällä oli ihmispyramidi ja surmanajoa rautakehikon sisällä samanaikaisesti kuuden moottoripyörän voimin. ERA sinun on pakko kokea kun Shanghaihin suuntaat!

Circuksen vieressä on Daningin busineskeskus, josta löytyy kivoja ruokapaikkojakin. Me söimme täällä oikein maittavat setit korealaisittain itse pöydässä grillaten. 

LUONNONTIETEELLINEN MUSEO

Vanha luonnontieteellinen museo mainittiin huvittavaksi paikaksi käydä surkean epäonnistuneesti täytettyjen eläinten vuoksi. Uusi vastaava museo oli ottanut kokoelmiinsa osan näistä ja kieltämättä ne naurattivat. Olipa yksi leijona aivan yhden julkisuudenhenkilön näköinen, vai kuinka. 
 

Pääosin luonnontieteellinen museo oli kuitenkin hurjan kiinnostava. Dinosauruksista innostuneille tarjolla oli karjuvaa T-rexiä ja valtavan kokoinen diplodocus joka heilutti kaulaansa ja häntäänsä. Tutkittavaa löytyi useammaksi tunniksi. 
Shagnhain luonnontieteellistä museota ympäröi Jing'an patsaspuisto, jossa oli mielenkiintoista tiirailtavaa.

AKVAARIO

Shanghai Ocean Aquarium oli kaikkien perheenjäsenien mielestä kiehtova paikka. Näimme monenlaisia mielenkiintoisia mereneläviä. Akvaariossa oli myös lasikattoinen tunneli, josta saattoi hämmästellä haiden sulavia liikkeitä ja rauskujen "leijuntaa".
 

MAISEMIA MELKEIN TAIVAASSA

Samalla kun käy akvaariossa, kannattaa maksaa itsensä jonkun pilvenpiirtäjän maisemankatselukerrokseen. Meille osui sumuinen päivä jolloin näkyvyyden vuoksi ei kummoisiakaan maisemia saatu kuvattua, joten poitsumme otti meistä pusukuvan rakkausviestien edustalla. 

Me kävimme kaksi vuotta sitten Jin Mao Towerissa, mutta nyt tähtäisimme vieressä taivaita kurkottelevaan, kaksi vuotta sitten vielä rakennusvaiheessa olleeseen Shanghai Toweriin.


SHANGHAIN VALOT JA BUND

Bundin historiaa uhkuva rantabulevardi on kaupungissa ehdottomasti nähtävä. Vastarannalla hehkuvat ne kuuluisat Shanghain valot, jotka luonnollisesti näkyvät parhaiten pimeyden laskeuduttua. Täällä pitää tietysti laulaa sitä Shanghain valot-renkutusta ihan vaan siksi että biisissä ne mainitaan. Lasten nolostuttamisuhallakin.

SHANGHAIN ELÄINTARHA

 Shaghain eläintarhassa kävimme pällistelemässä tietysti pandoja. Eläintarhakeikauksesta enemmän täällä.

PUISTOT

Puistoissa saa hengähdettyä hyvin hektisen kaupunkielämän keskellä. Niissä myös näkee paikallisia ihmisiä harrastuksiensa parissa. Olenkin jo aiemmin kirjoittanut Fuxing puistosta täällä

TIEDEMUSEO

Tiedemuseon parasta antia oli aivan absurdi teollisuusrobottien tanssiesitys. Lapsia ihastutti robotti, joka varmasti ja nopeasti ratkaisi vastasekoittamasi Rubikin kuution. Museosta löytyi paljon kokeiltavaa, nähtävää ja koettavaa, joten se on kiva paikka vierailla vaikkapa sadepäivänä.  

SHANGHAI MUSEO

Shanghai museo esitteli (uuvuttavan) laajasti ja monipuolisesti vanhaa kiinalaista taidetta. 

Tämä kohde on listan häntäpäässä, koska meitä kaikkia se jaksoi kiinnostaa vähiten. Museossa oli kuitenkin kiva käydä jo ihan yleissivistyksen vuoksi. Yksittäiset asiat nousivat kiinnostaviksi, kuten esimerkiksi taidokkaasti tehdyt huonekalut. 

Härän muotoinen viiniastia, zun, on toiminut todennäköisesti viinin lämmityksessä.
Tämä Hezhen-miesten takki on tehty lohennahasta 1900-luvun puolivälin paikkeilla. 


SHANGHAI URBAN PLANNING EXHIBITION CENTER

Vastapäätä Shanghai-museota, tien toisella puolella sijaitsee Shanghain kaupunkisuunnittelukeskus (tai jotain sinnepäin). Meitä se houkutteli mainostamalla maailman suurinta pienoismallia. Asian todenperäisyydestä en tiedä, mutta kyllä se Shanghain keskikaupunki pienoiskoossa aika vaikuttavan kokoinen oli! 


Muut Shanghain jutut löytyvät blogimme MATKAT välilehdeltä Kiina-otsikon alta. 

3 kommenttia:

  1. Paljon mielenkiintoista tekemistä näköjään löytyy! Muutakin kuin suurkaupungin vilskettä ja vilinää. :) Jos tuonne itse joskus matkustan, niin kyllä taidan suunnata moneen näistä paikoista. :)

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin