tag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post3231249167253664945..comments2024-03-21T07:39:21.590+02:00Comments on SILLÄ SIPULI: Friteeratut nokkosenlehdetMerituulihttp://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-77178844706411851202016-05-15T14:15:35.438+03:002016-05-15T14:15:35.438+03:00Koodinpätkiä: Ettet vaan olisi sekoittanut kylmäpu...Koodinpätkiä: Ettet vaan olisi sekoittanut kylmäpuristettua ja tavallista rypsiöljyä? Kylmäpuristetun maku kärsii kuumennuksesta, mutta tavallinen öljy kestää sitä hyvin.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-74934086094514084292015-05-18T21:07:33.573+03:002015-05-18T21:07:33.573+03:00Koodinpätkiä onko sulla tästä jotain linkkiä tai t...Koodinpätkiä onko sulla tästä jotain linkkiä tai tietoa? Me fritataan aina rypsiöljyssä ja nopea googletus sitä monessa kohtaa suosittaakin. Esimerkiksi paneroitu kana fritataan ihan 170 asteessa. Tällaista näkökantaa en ole kyllä ajatellutkaan. Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-49890728647015829562015-05-18T17:13:58.643+03:002015-05-18T17:13:58.643+03:00Rypsiöljy ei taida kestää noin kuumaa lämpötilaa m...Rypsiöljy ei taida kestää noin kuumaa lämpötilaa muuttumatta epäterveelliseksi, toimiskohan kookosöljyllä? Kuulostaa muuten herkulliselta!Koodinpätkiähttps://www.blogger.com/profile/14160744296071124960noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-22413435580699139672009-06-18T21:50:02.947+03:002009-06-18T21:50:02.947+03:00Jytis: ompa ilo jos voin olla avuksi!Jytis: ompa ilo jos voin olla avuksi!Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-86014712041134556052009-06-18T13:32:01.347+03:002009-06-18T13:32:01.347+03:00Jee, isot kiitokset opastuksesta ja vinkeistä!Jee, isot kiitokset opastuksesta ja vinkeistä!Jytishttps://www.blogger.com/profile/00316031814929631508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-82784642378992120942009-06-18T12:00:22.547+03:002009-06-18T12:00:22.547+03:00Haarukka: suosittelen lämpimästi! Minä taas en ole...Haarukka: suosittelen lämpimästi! Minä taas en ole ikinä tehnyt nokkoskeittoa. Onkos ohjetta siihen? paitsi jos on samanmoinen kuin maitopohjainen pinaattikeitto, mutta nokkosilla, niin sitten ei valitettasvasti uppoa :(Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-58864021471878429432009-06-18T10:18:10.094+03:002009-06-18T10:18:10.094+03:00Ohhoh! Tämä kuulostaa hauskalta ja eksoottiselta. ...Ohhoh! Tämä kuulostaa hauskalta ja eksoottiselta. Mä olen tyytynyt toistaiseksi nokkoseen keitossa, mutta tuota täytyy vielä kokeilla...Haarukkahttps://www.blogger.com/profile/16138519196047437570noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-88659174308094408822009-06-17T19:01:29.363+03:002009-06-17T19:01:29.363+03:00Jytis: nokkostuntija on minusta kyllä ihan ylimito...Jytis: nokkostuntija on minusta kyllä ihan ylimitoitetusti sanottu, mutta tuohon osaan kyllä vinkata. Nuo Villiyrtti-tapahtumassa olleet kokitkin sanoivat nokkosen (ja villiyrttien yleensäkin) säilyvän jääkaapin viileydessä kostean keittiöpyyhkeen sisällä viikon tai kaksikin. samaa <a href="http://siskotkokkaa.blogspot.com/2008/12/yrttien-silytys-kotona.html" rel="nofollow"> Nellekin vinkkasi joulukuussa</a> omassa blogissaan. nokkosia voi myös pakastaa ainakin ryöpättynä, sekä kuivata. Itse kuivasin nokkosenlehtiä ritilän päällä ihan huoneenlämmössä, kuivuri olisi tietysti paras. kuivattuja voi sitten murustaa vaikkapa leipätaikinaan tai <a href="http://jokapaivaistaleipaa.blogspot.com/2009/06/nokkosraviolit-korvasienitaytteella-ja.html" rel="nofollow">pastataikinaan</a> kuten Jams oli juuri tehnyt.Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-39198810422733401962009-06-17T16:06:14.317+03:002009-06-17T16:06:14.317+03:00Okei, hyvä tietää! Mä just mietinkin että mistä tu...Okei, hyvä tietää! Mä just mietinkin että mistä tunnistan hyvän nokkosen mutta nuorta kohti siis.<br /><br />Ja hei nokkostuntijat, kertokaa vielä sellainen että miten ne säilyy? Pitääkö käyttää heti kun on poiminut?Jytishttps://www.blogger.com/profile/00316031814929631508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-78132404056082447062009-06-17T12:09:12.552+03:002009-06-17T12:09:12.552+03:00tuo nuoret nokkoset on hyvä lisä, meinasin sanoakk...tuo nuoret nokkoset on hyvä lisä, meinasin sanoakkin siitä kun muistan että tetiin joskus nokkoskeittoa kun olin lapsi ja innotunut jo silloin näistä villivihreistä. No, pakko oli saada tehdä nokkoskeittoa ja otettiin vissiin vähän liian isoja nokkosia koska mausta tuli tosi pistävä ;) <br /><br />Että nuoria yksilöitä kehiin vaan!Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-62058786997663246432009-06-17T08:45:09.245+03:002009-06-17T08:45:09.245+03:00Jytis: muistappa noukkia sitä uutta kasvustoa, 10-...Jytis: muistappa noukkia sitä uutta kasvustoa, 10-15 cm korkeaa. alkukesästä voi käyttää hennot varretkin. nokkosta voi kerätä koko kesän, kunhan ottaa sitä uutta kasvustoa. jos omalla pihalla on nokkospöheikkö, sen voi leikata aika ajoin alas ja taas rupeaa uutta pukkaamaan!Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-52147801507000405732009-06-17T07:41:12.634+03:002009-06-17T07:41:12.634+03:00Loistavaa, kiitos vinkistä! Risotto onkin huippua,...Loistavaa, kiitos vinkistä! Risotto onkin huippua, nyt vaan nokkosia metsästämään.<br /><br />Ja onnea jäätelökokeiluihin, vielähän on kesää jäljellä :)Jytishttps://www.blogger.com/profile/00316031814929631508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-63342668510728263492009-06-16T21:03:51.258+03:002009-06-16T21:03:51.258+03:00Jytis: siis jos et näistä halua aloittaa, eikä let...Jytis: siis jos et näistä halua aloittaa, eikä letutkaan inspaa, suosittelen ryöppäämään nopsaan (muutama minuutti kiehuvassa vedessä, sitten heti juoksevan kylmän veden alle jotta kypsyminen pysähtyy ja väri säilyy) ja lisäämään risottoon. kelle nyt risotto ei maistuisi?! sain itse taannoin hyvän vinksun, että nokkonen sopii sinne minne pinaattikin.<br /><br />jätskikonetta on testattu. maku hyvä, rakenne ei. en katsoppa tiedä kuinka paljon matskua koneeseen voi laittaa ja panin vissiin liikaa (tai jotain) kun ei ottanut hyytyäkseen. oli siis HYVIN pehmeää pehmistä :). vaan mepä emme lannistu. uusi nousu otetaan jahka inspiroidutaan.Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-37288618770853377852009-06-16T20:56:32.452+03:002009-06-16T20:56:32.452+03:00No aikamoista :)
Mä olen miettinyt että tänä kesä...No aikamoista :) <br />Mä olen miettinyt että tänä kesänä voisin tutustua nokkoseen myös noin syömismielessä. Onko vinkkejä miten olisi hyvä aloittaa?<br /><br />Ja hei mitä kuuluu jäätelökoneelle, joko on ollut testauksessa?!Jytishttps://www.blogger.com/profile/00316031814929631508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-47745142490721153592009-06-16T19:29:31.950+03:002009-06-16T19:29:31.950+03:00Nelle: kysely on TÄYSIN sallittua ja jopa suositel...Nelle: kysely on TÄYSIN sallittua ja jopa suositeltavaa :). <br /><br />nokkosenlehtiä ei todella päällystetä millään. ainoat raaka-aineet ovat rypsiöljy ja lehdet. <br /><br />lopputulos on ohuen rapea eli pihdeillä kiinnipitäen lehti ei lerpahda vaan pysyy ojossa. öljy tekee lehdet myös läpinäkyviksi ja kiiltävän vihreiksi. <br /><br />varasin ihan vain viitisen lehteä per ruokailija, koska meidän lauatsellamme niillä oli lähinnä koriste-/ihastelu-/maistamisarvo. nälkää nuilla friteeratuilla lehdillä tuskin saa lähtemään :)<br /><br />Dea: somia ovat juu! meilläkin nokkosia on käytetty tähän asti vain lettuihin, mutta nyt kyllä aletaan käyttää monipuolisemmin!Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-45852139752722534062009-06-16T15:20:06.629+03:002009-06-16T15:20:06.629+03:00Onpas somia! Meillä on tehty ainoastaan nokkoslätt...Onpas somia! Meillä on tehty ainoastaan nokkoslättyjä (nokkoset on kiehautettu ennen lettutaikinaan lisäämistä). Jännä ohje.Deahttps://www.blogger.com/profile/11725707196881993186noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-69762258465635276042009-06-16T10:49:27.897+03:002009-06-16T10:49:27.897+03:00tuleeko noista nokkosen lehdistä rapeita tuolla ta...tuleeko noista nokkosen lehdistä rapeita tuolla tavalla? Niitä ei siis mitenkään päällystetä millään? Kuinka monta varaisit ruokailijalle? <br /><br />varsinainen kysymysten tulva ryöpsähti täältä :) Vastaan muuten haasteeseesi tänään iltapäivällä :)Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-2466394791259399342009-06-15T18:48:32.092+03:002009-06-15T18:48:32.092+03:00Jams: onneksi onnistui kotonakin! voimia elämään. ...Jams: onneksi onnistui kotonakin! voimia elämään. joskus se on :(.<br /><br />Välispiikki: no eikö!<br /><br />Yaelian: olen täysin samaa mieltä että villeys on lisäarvo! ja fiilislisää tulee myös!Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-46110601527520736212009-06-15T15:59:31.901+03:002009-06-15T15:59:31.901+03:00Ihastuttavia luontoruokaa ja ihana käyttöohje! Voi...Ihastuttavia luontoruokaa ja ihana käyttöohje! Voin kuvitella että oli hyvää;kerran friteerasin persiljanlehtiä ja sekin oli kivan makuista,mutta tuollaisella suoraan luonnosta otetulla vihreällä on vielä lisäarvoa...Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-56210900911839478472009-06-15T15:48:52.569+03:002009-06-15T15:48:52.569+03:00Kääk kuinka nättejä!Kääk kuinka nättejä!Jaanahttps://www.blogger.com/profile/06331184539235222747noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-89581384023570213592009-06-15T15:34:21.212+03:002009-06-15T15:34:21.212+03:00Todellakin suosittelemisen arvoinen herkku! Piti i...Todellakin suosittelemisen arvoinen herkku! Piti itsekin tämän pariin viikonloppuna ryhtyä, mutta elämä vei kaikki voimat eikä pystynyt nokkosia etsimään.Hanna Takalahttps://www.blogger.com/profile/16674424809202575114noreply@blogger.com