tag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post5976631787609260459..comments2024-03-21T07:39:21.590+02:00Comments on SILLÄ SIPULI: Feijoada (hko) eli jotakuinkin brasilialainen papupataMerituulihttp://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-15179746033686505752013-10-28T19:56:05.528+02:002013-10-28T19:56:05.528+02:00Andalusiana: Helppoa kuin mikä, joskin aikaavievää...Andalusiana: Helppoa kuin mikä, joskin aikaavievää.<br /><br />Hanna: Joo, kaali menis varmaan hyvin. Kunhan pilkkoo sellaiseksi että homma on mahcollista suuhunsaattaa pelkällä haarukalla, sillä sillai musta tällasta pitää syödä. Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-6920163663749730142013-10-28T19:16:43.404+02:002013-10-28T19:16:43.404+02:00Samantapainen joo, luulen että apinoidaan tätä tei...Samantapainen joo, luulen että apinoidaan tätä teidän reseptiä enemmänkin. <br />Riisiä sen kanssa ollaan syöty, varmaan nytkin. Myös tuo Mantelin mainitsema kaali-lisuke kiinnostelee.Hannahttp://www.hannansoppa.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-15091246133301566732013-10-28T08:46:00.091+02:002013-10-28T08:46:00.091+02:00aivan mahtavaa! itse olen tästä paljon kyllä kuull...aivan mahtavaa! itse olen tästä paljon kyllä kuullut, mutta enpä ole kyllä ikinä vielä itse rohkaistunut tekemään :-)!Andalusianahttps://www.blogger.com/profile/10602402818440486842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-86683631366492209512013-10-27T22:19:10.710+02:002013-10-27T22:19:10.710+02:00Onkin muuten hyvä tuparisafka - riittoisa, tuhti, ...Onkin muuten hyvä tuparisafka - riittoisa, tuhti, edullinen ja varmaan suht harvan peruskokkailusettiä. <br /><br />Onko teidän reseptinne samantapainen? Minkä kanssa te feijoadaa syötte? Me haarukoitiin taas riisin kanssa. Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-3644684304477500852013-10-27T22:16:47.499+02:002013-10-27T22:16:47.499+02:00Huippua, me ajateltiin tehdä jotain feijoadamaista...Huippua, me ajateltiin tehdä jotain feijoadamaista tuparisafkaksi, se kun sattuu vielä olemaan eka ruoka, mitä Jaakko on mulle kokannut :)Hannahttp://www.hannansoppa.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-5798803242152099842013-02-06T22:47:52.721+02:002013-02-06T22:47:52.721+02:00Tässä ruuassa on kyllä rustiikki-sana paikallaan!
...Tässä ruuassa on kyllä rustiikki-sana paikallaan!<br /><br />Vinkkaa kun resepti löytyy!Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-52048972796526548122013-02-06T20:17:58.283+02:002013-02-06T20:17:58.283+02:00Feijoada on pitäis tehdä -listoilla. Siihen alle t...Feijoada on pitäis tehdä -listoilla. Siihen alle taitaa vaan tarvita kunnon urheilupäivän ;) <br /><br />Maistelin muuten (muiden lautaselta) viime keväänä Lyonissa jotain perinteistä täytettyä sorkkaa, ja se oli kyllä hyvää, vaikkakaan ei kaunista. On pitänytkin kaivaa jostain ruokalajin nimi ja etsiä ohjetta. Marihttp://www.lily.fi/palsta/kivistossanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-26032792269603231572013-02-05T19:08:28.306+02:002013-02-05T19:08:28.306+02:00Riitta: No nyt ronklasin sorkista pois vain lihan,...Riitta: No nyt ronklasin sorkista pois vain lihan, joten ei se sen kummempaa ollut. Joskus koitimme valmistaa "vain" sorkkia, mutta niissä on niin onnettoman vähän syötävää, ettei oikein lyönyt leiville. <br /><br />Herkkusuu: Ja ne vähemmän käytetyt osat on myös hyvä hyödyntää, näissä menee mainiosti. <br /><br />Yaelian: Kieli/kokkikurssit kuulostavat kyllä kivoilta. Siellä varmaan arempikin puhuja innostuu pulputtamaan ikäänkuin siinä sivussa. <br />Uusimmassa Glorian ruoka & viinissä oli houkutteleva simpukka-empanadaohje, jota kokeilen kyllä joku päivä. Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-85516924140086811952013-02-05T18:49:44.186+02:002013-02-05T18:49:44.186+02:00Argentiinasta oli muistaakseni empanadas-piirakoit...Argentiinasta oli muistaakseni empanadas-piirakoita.Tuollaiset yhdistetyt kieli-ja kokkailukurssit ovat todella kivoja:)Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-14600615223523360472013-02-05T18:48:08.158+02:002013-02-05T18:48:08.158+02:00Muistan aika hyvin ,koska se oli sellainen kiva ju...Muistan aika hyvin ,koska se oli sellainen kiva juttu.Kävin ylläpitämässä espanjaani Arbiksen keskustelukurssilla ja siellä järjestettiin 4 peräkkäisenä lauantaina tuollaiset kokkauskurssit argentiinalaisen ja muistaakseni meksikolaisen oepttajan kanssa ja puhua sai kokatessakin vain espanjaa;D Kun Meksikko oli kyseessä teimme mole-kanaa ja Perun-viikolla oi chevicheä ja muutakin.Brasilian viikolla sitten oli tuota feijoadaa ja joitakin makeita juttuja,muistaakseni joku mangoinen juttu.,<br />Muuten,samaa tyyliä on myös cholent,juutalainen sapattipata.<br /><br />http://theshiksa.com/2011/01/26/cholent/Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-59947194043874268402013-02-05T11:14:01.824+02:002013-02-05T11:14:01.824+02:00ne pitkään haudutetut halvemmista lihapaloista val...ne pitkään haudutetut halvemmista lihapaloista valmistetut pataruoat ovat sitten mahtiavia...samaa makua ei saa millään muulla tavalla... Herkkusuun lautasellahttps://www.blogger.com/profile/10933811733123975362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-34776246433599041442013-02-05T11:08:32.539+02:002013-02-05T11:08:32.539+02:00Siansorkkia en ole koskaan maistanut, enkä tiedä u...Siansorkkia en ole koskaan maistanut, enkä tiedä uskaltaisinkokaan... Mutta kasslerista tehtynä tämä uppoaisi taatusti, näyttää herkulliselta!Riittahttp://masutoaitemu.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-40638565271989522002013-02-05T09:00:09.182+02:002013-02-05T09:00:09.182+02:00Mausteinen Manteli: Ai sitä syödään riisin kanssa....Mausteinen Manteli: Ai sitä syödään riisin kanssa. Olis tietty pitänyt kysyä sinulta! Pekoni tohon vielä lisukkeeksi kuulostaa kyllä hurjan tuhdilta...Missä tilanteissa tuota feijoadaa sielläpäin syödään? Onko ihan perussettiä kuten meillä makrulåda?Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-62689809663147424112013-02-05T00:11:02.778+02:002013-02-05T00:11:02.778+02:00Hyvältä näyttää ;) Pitää olla kunnon lihansyöjä, e...Hyvältä näyttää ;) Pitää olla kunnon lihansyöjä, että täm maistuu. Minusta feijoada on ihanaa, jopa kermaisen pehmeää mutta tietty kamalan raskasta. Feijoadaa syödään tosiaan riisin kanssa. Sen rinnalla tarjotaan aina myös farofaa (paistettua maniokki/tapiokajauhoa ja pekonia) sekä kaalta. Lisäksi voi olla vaikkapa appelsiinipalasia. Lisukkeista ja itse ruuastakin, mulla on yksi kuva blogissa: http://mausteinenmanteli.blogspot.com.br/2012/10/tehtavaa-keittion-puolella-to-do-haaste.htmlMausteinen Mantelihttps://www.blogger.com/profile/15965975680603809793noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-89548384644778053222013-02-04T22:48:43.613+02:002013-02-04T22:48:43.613+02:00Olisi kiinnostavaa kuulla mitä noista muista maist...Olisi kiinnostavaa kuulla mitä noista muista maista teitte (ja myös se miten voit muistaa kaiken niin hyvin)!<br /><br />Tämä on kyllä hyvin lihaisa, possuisa ja tuhti ruoka - helppo uskoa nykyisellä ruokavaliollasi ettei oikein maistunut :).Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4566714196812256099.post-21115299236767344412013-02-04T20:44:14.058+02:002013-02-04T20:44:14.058+02:00Joitakin vuosia sitten olin Arbiksen yhdistetyllä ...Joitakin vuosia sitten olin Arbiksen yhdistetyllä espanjan -ja kokkauskurssilla.Teimme joka kerta eri latinomaan ruokia;esim, Argentiina,Meksiko ja kun oli Brasilian vuoro,teimme tuota feijoadaa.Silloin söin vielä lihaa,mutten ihan kauheasti välittänyt.Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.com