Ensin kiinnitin huomiota tietysti risottoon. Se on ihan ultimateherkkuani! Sitten huomasin epätyypilliset lohipalat ja olin myyty. Ohje on Teresa Välimäen saltimboccasta innoituksensa saanut ja bongattu täältä Uusisuomen nettisivulta. Lisäksi laitoimme keitettyä parsaa jonka päälle vuolimme voita ja jauhoimme hiukan suolaa myllystä.
Lohta
Laadukasta palvikinkkua tai ilmakuivattua kinkkua
Tuoretta salviaa
pippuria
suolaa
Leikkaa lohifilee neljäksi saman kokoiseksi annospalaksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla. Laita palojen päälle lehti tai pari salviaa ja kääri ympärille savukinkkuviipale. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Koristele lohipalat vielä salvialla.
Risoton teimme perinteisesti paljolla parmesaanilla, joskin nesteenä oli "pelkkää" kanalientä, ei lainkaan viiniä.
Annos on mielestäni hienon näköinen, kelpaisi kyllä vierastarjottavaksi. Ja koko setti 20 minuutissa! Tässä toimi kinkku vähän samana kuin lasten laivaleivissä coctailtikku- kinkku ympärille ja juhlavampaa tulee :)
Onpa herkullinen tämäkin resepti, pitää laittaa kyllä kokeiluun...
VastaaPoistaTeillä tulee uusia herkkuja sellaiseen tahtiin että hyvä kun perässä pysyy ;)
me ollaan Pastapään kanssa nyt niin kovasti innostuttu tästä bloggailusta... :)
VastaaPoistaJa meillä tehdään kaksi lämmintä ateriaa päivässä, kun olen lasten kanssa kotona. Nyt kun minulla on hoitolapsiakin, askartelun sijasta monesti leivomme välipalaa. Joten ruokaa tulee tehtyä ainakin kolmesti päivässä + aamu- ja iltapalat. Näin sitä postattavaa kertyy...