Sivut

maanantai 2. kesäkuuta 2008

Friteeratut pihlajankukat


Oikein luit. Friteeratut pihlajankukat.

Nyt tulee ihan fiilis, että Sammakon ja Ylimuulin keittiöt on yhdistetty - ensimmäisen tapaan kasveja pihalta ja jälkimmäisen tyyliin friteeraus ;).
Pihlajan minäkin sentään tunnistan, joten uskalsin kokeilla tätä herkkua.

Ohje on uusimmasta Glorian ruoka & viinistä (numero 53, 4/2008). Puolitin ohjeen koska oltiin vasta kokeilemassa mitä tuleman pitää.

Hyvinkin skeptisesti tähän rasvaan upotettuun herkkuun suhtautunut Pastapää totesi "Oho! Hyvää. Ei tätä enemmän söis." Ehkä hieman ristiriitainen kommentti, mutta tarkoittanee: ihan kiva kokeilu, mutta kokeiluksi jää. Hauskan näköistä ja erikoisentuntuista suussa. Tuoksu on myös erikoinen. Heti syötynä hyviä, tunnin päästä jo nuupahtaneita.


noin ½ l (nupullaan) olevia pihlajankukintoja (meillä ei ollut nuppuja, mutta hyvin meni silti)

frittitaikina:
1 dl vehnäjauhoja
2 tl perunajauhoja
2 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
½ kananmuna

lisäksi:
öljyä
tomusokeria tarjollepanoon

Karista kukista mahdolliset roskat ja ötökät. Ellet ole kasvissyöjä, ei ole niin tarkkaa ;) . Huuhdo kukat ja laita kuivumaan talouspaperin päälle.

Sekoita frittitaikinan aineet keskenään. Lopputulos on lettutaikinamainen. Anna tekeytyä vartti-puoli tuntia.

Kaada öljyä pieneen kattilaan ja kuumenna. Upota kukat frittitaikinaan, valuta hetken ylimääräiset taikinat pois ja upota sihisemään rasvaan. Kukintoja saa painaa välillä varresta pinnan alle. Friteeraa kunnes taikina kukkien päällä on kullanruskeaa ja rapeaa. Laita valumaan talouspaperin päälle, jotta ylimääräiset rasvat imeytyvät pois.

Puuteroi jäähtyneet pihlajamunkit tomusokerilla ja tarjoa kahvitteluhetkellä hetimiten.

17 kommenttia:

  1. Ihmettelin näitä myös... En tohtinut alkaa kokeilmaan, vaikka maalla oli pihlaja kukassa oikein urakalla. Hauska kokeilu!

    VastaaPoista
  2. No oho onhan rohkeaa:D. Juuri haistelin pihlajia, kun aamulla töihin menin ja ei kyllä ensimmäisenä hajusta nälkä tullut:). Mä harvoin olen ennakkoluuloinen, mutta pihlaja kyllä vähän epäilyttää...:)
    Maistuiko ne samalle miltä haisee?

    VastaaPoista
  3. Joo huomasin tämän ko lehdessä myös ja ajattelin heti että ei kai sentään :D Mutta ihanaa että joku kokeili ja jakoi kokemuksensa!

    VastaaPoista
  4. tusla: mun oli pakko kun frittitaikinan ainekset löytyi kaapista ja naapurin puusta kukkia ;) kävin kyllä tunnustamassa kukkaterttuvarkauteni ja hyvittelin tekoa tuoreilla pihlajakukkamunkeilla - oli siinä naapuri huuli pyöreänä :D

    rossana: tota makua on aika vaikea kuvailla. suutuntuma oli aika samanlainen kuin tuoksu, maku oli pääosin frittitaikinan makua. kokeile niin tiedät :D

    VastaaPoista
  5. hanna: meitä on katsos joka lähtöön ;)

    VastaaPoista
  6. Mä en taida uskaltaa. Ne pihlajat tuijottaa mua nytkin tuosta työpaikan ikkunasta...:D.

    VastaaPoista
  7. Samaa ihmettelin lehdessä minäkin, mutta taitavat keritä kukat kuihtumaan ennen kuin meillä on aikaa kokeilla... ehkä sitten ensi vuonna :-)

    VastaaPoista
  8. jos jotain uutta ja erilaista etsii niin sitä tämä ainakin on :). mutta kyllä perinteiset makeat leivonnaiset kiilaa maistuvuudessa ohi...

    VastaaPoista
  9. Täääh?!?
    Mulla odottaa lehti tuolla vielä lukijaansa, mutta jos siinä tuollaisia erikoisuuksia on niin joutuu varmaan tänään lukeen.
    Mutta mun kokemuksen mukaan kun joku maistuu tai tuntuu tai tuoksuu erikoiselle, niin ei se ainakaan hyvää ole.. ;)

    VastaaPoista
  10. veera: joo, reseptiin suhteutettuna oli kyllä tuoreelataan ihan hyvää, mutta ei voita esimerkiksi tiramisua ;)

    susa: mitäs kukkia sielläpäin vois friteerata? ;)

    VastaaPoista
  11. Juu hiukan hämmensi tämä kun tuli lehden sivulta vastaan, olisi jännittävää kuulla miten kukaan on tullut tällaista kokeilleeksi alun alkaenkaan.

    VastaaPoista
  12. No, tämäpä on jännä! Tällaiset ohjeet ovat sellaisia, joista tulee "pakko kokeilla" -ajatus ensimmäisenä mieleen.

    VastaaPoista
  13. kmsu: no sellainen fiilis itselläkin heräsi ;)

    VastaaPoista
  14. TottaKAI tällaista ohjetta on kokeiltava! Vau. Ja mä kyllä maistaisin näitä mieluummin kuin tiramisua. :-)

    VastaaPoista
  15. niin kuin hannalle jo aiemmin tässä kommenttilootassa sanoin - meitä on joka lähtöön :D onneksi näin!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat