Sivut

sunnuntai 27. heinäkuuta 2008

Kastike katajanmarjoilla - kokeilu

Saimme monta vuotta sitten Pastapään kanssa ulkona syödessämme loistavaa katajanmarjakastiketta. Koetimme vain lisätä ne yrttien tilalle punaviinipohjaisen kastikkeeseen, mutta tulos ei kyllä vakuuttanut. Täytyy jatkaa kokeilua. Punaviinikastike oli kuitenkin todella hyvää! Me puolitimme määrät kahdelle ja hyvin riitti. Loput viinistä meni ruuan kanssa. Ohje kastikkeeseen löytyi täältä.

Kastike:
1-2 porkkanaa
1 punasipuli
pala selleriä
2 rkl öljyä tai voita
1 pullo punaviiniä
tuoretta rosmariinia ja timjamia
2 dl:n tlk demi-glace -kastikepohjaa
1/2 rkl hunajaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
katajanmarjoja tai rosmariinia ja timjamia tuoreena
(nokare voita)

Pilko kuoritut juurekset ja punasipuli melko pieniksi kuutioiksi ja kuullota öljyssä tai voissa kattilassa 3–4 minuuttia. Lisää kattilaan pullollinen punaviiniä sekä puoli ruukkua rosmariinia ja timjamia. Anna kiehua kokoon, kunnes viiniä on jäljellä noin 3 desiä. Siivilöi liemi ja lisää joukkoon demi-glace -kastikepohja. Lisäsimme katajanmarjat tässä vaiheessa. Anna kastikkeen porista edelleen liedellä hiljaisella tulella puolisen tuntia. Lisää (loput yrtit silputtuna ja) hunaja pyöristämään makua. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla. Jos haluat kastikkeeseen kaunista kiiltoa, sekoita siihen juuri ennen tarjoilua nokare voita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat