Sivut

keskiviikko 6. elokuuta 2008

Marinoidut herkkusienet, Chorizo-leivät

Löysimme tapastarjottavia etsiessämme tämän herkullisen marinoitujen sienien ohjeen Pastanjauhajien keittiöstä, jonne se oli päätynyt Yhteishyvästä. Valmistelimme sienet jo aamupäivällä iltaa varten, joten ne ehtivät imemään itseensä makuja monta tuntia jääkaapin viileydessä. Ja kyllä maistui!

Marinoidut herkkusienet (ohje puolitettuna)

300 g marinoituja herkkusieniä
Marinadi:
½ dl persiljaa tai basilikaa hienonnettuna
0,25 dl ruohosipulia
0,1 dl hunajaa
0,75 dl öljyä
0,25 dl balsamiviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
½ tl sokeria
½ tl rouhittua mustapippuria

Puhdista ja halkaise herkkusienet. Meillä sienet laitettiin neljään osaan. Hienonna yrtit ja leikkaa valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi. Sekoita marinadi hunajasta, öljystä, balsamiviinietikasta, yrteistä, valkosipulista ja mausteista kannellisessa lasipurkissa tai kulhossa. Kaada marinadi herkkusienien joukkoon. Anna maustua muutama tunti.
Chorizo-leivät
Helppoakin helpompi, mutta hurrrjan maistuva tapas-pala

Siivuta patonkia
Voitele joka pala margariinilla tai miksei vaikkapa pieneksihakatuilla,
öljyisillä aurinkokuivatuntomaatinpaloilla
Aseta patongin päälle (juustoa ja) chorizoleikkele.

Nam!

2 kommenttia:

  1. Noi sienet on kyllä ihan aikuisten oikeesti hyviä! Kannattaa kokeilla myös salaatteihin tai suolaisen piirakan täytteeksi...

    VastaaPoista
  2. kiitos käyttövinkeistä oliivia! olivat kyllä tosi hyviä ja uskon että toimivat salaatissa ja piirakassakin. miksei lämppäreissäkin, noissa nopeassa kasarihiteissä!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat