Sivut

lauantai 18. lokakuuta 2008

Lohikeitto


Keittoja on helppo tehdä, kun vaan uskaltaa kokeilla. Opiskeluaikoina ei oikeastaan koskaan tullut tehtyä keittoja, vaikka ne vasta olisivat olleet hyviä ja taloudellisia vaihtoehtoja. Nyt ne maistuvat hyvin koko perheelle. Keitot maistuvat sen paremmalle mitä kylmempi keli ja jos saatuvilla on vielä tuoretta leipää keiton seuraksi niin avot! Tällä kertaa meillä oli vuorossa lohikeitto. Tästä syö noin kuusi henkilöä.

6 perunaa
1 sipuli
2 porkkanaa
1 l kalalientä
10 cm purjoa
n. 300-400 g lohikuutioita
sitruunapippuria
tilliä
persiljaa
1 dl kermaa
1 dl ruokajogurttia
öljyä ja voita

Paista kuutioitua perunoita, sipulia ja porkkanaa kattilassa öljy-voi seoksessa muutama minuutti tai kunnes alkavat hiukan pehmetä. Kaada sekaan kalaliemi, jonka olet tietysti tehnyt vaikka edellisenä päivänä kalanperkuutähteistä. No, vesi ja kalaliemipala käyvät myös hyvin. Kaada sekaan myös renkaiksi leikattu purjo ja lohipalat. Mausta keitto edellä mainituilla mausteilla. Keittele kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmenneet. Kaada sekaan kerma ja ruokajogurtti. Välttämättä ei tarvita kumpaakin vaan hyvää tulee esim. laittamalla pelkkää kermaa pari desiä, tai sama määrä pelkkää ruokajogurttia. Kevyempää saa ruokakermalla. Minä laitoin kermaa ja ruokajogurttia kun kaapissa oli sopivasti jämät kummastakin. Kuumenna keitto ja sitten se on valmista nautittavaksi. Valmisteluaika on kokonaisuudessaan noin tunti. Keittojen hyvä puoli on myös siinä, että ne toimivat erittäin hyvin lämmitettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat