Sivut

perjantai 14. marraskuuta 2008

Jättikatkaravut karamellisoidulla (chili)kastikkeella - Tom Rim


Ihanan raikasta vietnamilaista katkarapuruokaa Bella Vanillalta. Helppoa, nopeaa ja ennenkaikkea maistuvaa. Chili jäi meiltä lasten takia pois, mutta toimi silti mainiosti! Lisäsimme myös hiukan seesamiöljyä rypsiöljyn sekaan tuomaan pähkinäistä tuoksua ja makuvivahdetta.

Jättikatkaravut karamellisoidulla (chili)kastikkeella - Tom Rim

2 rkl rypsiöljyä
pikkuisen seesamiöljyä
1 valkosipuli
1 sipuli
jättikatkarapuja
2 rkl kalakastiketta
1 rkl sokeria
(kuivattua chilimurskaa maun mukaan)
vettä
2 rkl kevätsipulia
2 rkl tuoretta korianteria


Kuumenna öljy wokissa. Lisää valkosipuli ja sipuli. Lisää ravut. Sekoita joukkoon kalakastike, sokeri ja chilimurska ja lisää vesi. wokkaile nopeasti, ettei ravut sitkisty. Ripottele korianteri ja kevätsipuli. Meillä sipuli pääsi hiukan tummumaan liikaa, samoin korianteri lopussa kun ruoka joutui hiukan odottamaan. Raikkaampi kuva löytyy alkuperäisen reseptin yhteydestä :).

Tarjoile kuumana tai lämpimänä nuudeleiden tai salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. NAMI isolla kirjaimella! En osaa muuta sanoa....

    VastaaPoista
  2. eipä sitä paljon muuta osannut itsekään aterian päätteeksi virkkoa!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat