Sivut

torstai 25. joulukuuta 2008

Lohen graavaaminen

Voi pyhä yksinkertaisuus! Olen aina luullut lohen graavaamisen olevan jotenkin vaikeaa, mutta kun edes hiukan viitsin tutustua aiheeseen, rupesivat ajatukseni hiukan hymyilyttämään. TIETYSTI lohen voi pilata yli- tai alisuolaamalla, mutta tällä määrällä saimme ainakin lohta omaan makuumme.

2 nahallista, ruodotonta lohifilepalaa (n. 400 g kappale)
2 rkl karkeaa suolaa
2 rkl sokeria
1 dl tilliä silputtuna

Mausta lohien liha hieromalla pintaan suola ja sokeri sekä ripsuttelemalla tilli. Käännä lohipalat päällekkäin lihat toisiaan vasten ja kääräise osto-/voipaperiin. Anna maustua yön yli tai vuorokauden. Kalasta saattaa valua nestettä, joten alle on hyvä lauttaa lautanen tms. Päälle voit laittaa painon.

Raaputa valmiista fileistä mausteet pois. Leikkaa kala terävällä fileroimisveitsellä ohuiksi siivuiksi.

3 kommenttia:

  1. Sain tällaisen vinkin mieheni papalta: laittaa kalan jääkaapin sijaan pakastimeen. Kala graavautuu, kun sen ottaa jääkaappiin sulamaan. Tälleen pystyy kätevästi käyttämään tarjouslohet hyväksi.

    VastaaPoista
  2. Hauskan kuuloinen vinkki, kiitos kun jaoit sen!

    VastaaPoista
  3. Pikkaseen pippuria ja valkosipulijauhoa.Nam!!!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat