Nämä nätit kääröt pistivät silmään uusimmassa Glorian ruoka & viinissä (numero 60, 3/09). Vilkaistuamme reseptin sisältämiä ainesosia vakuutuimme ruuan sopivuudesta juhla-ateriallemme.
Tarjosimme kääröt kylminä, joskin ohjeessa ehdotettiin myös lämmittämisvaihtoehtoa pannulla ja valkosipuliöljyn lisäämistä. Ilmankin maistuivat hurjan hyviltä, kun seurana haarukoitiin tervasiirapilla graavattua, vahvan makuista lohta.
noin 20 kpl
2 rkl hienonnettuja yrttejä (meillä tuorepersilja, -ruohosipuli ja kuivattu minttu)
½ dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
reilu 100 g mozzarellaa paloina
1 iso (2 pientä) kesäkurpitsaa
suolaa
pippuria
Yhdistä yllämainitut aineet. Laita pakastepussiin ja jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi.
Viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä. Keitä viipaleita suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia.
Nosta kylmään veteen jäähtymään/katkaisemaan kypsentyminen. Valuta.
Aseta kesäkurpitsasuirot leikkuulaudalle, ripsuta päälle suolaa ja pippuria, aseta toiseen päähän mozzarellapala ja rullaa kääröksi.
Lehden mukaan voit valmistella kääröt tähän asti jo edellisenä päivänä. Me söimme tunnin sisään.
Nam!
nämä sattiuvat omiinkin silmiini kun lehteä selailin:) Liva kuulla että olivat hyviä, niitä siis ilmestynee varmasti johonkin ruokapöytään meilläkin!
VastaaPoistaNelle: juu, olivat kovasti hyviä. kannattaa muistaa vaan suolata ja pippuroida erikseen nuo kesäkurpitsatkin, niin tulee kääröihin mukavasti makua eivätkä jää liian valjuiksi.
VastaaPoistahyvä vinkki mulle, mä aina unohdan suolata ;)
VastaaPoistaNelle: vähän sama vika :). siinä ohjeessa ei käsketty erikseen suolata enää ennen rullausta, mutta meistä se oli kyllä välttämätöntä.
VastaaPoistaNuohan voisivat olla kiva idea vappupiknikillekin.
VastaaPoistaDea: no mutta se on totta! tiiviisti pakattuna pysyvät hyvin rullallakin ja raikastavat monesti tuhteja pikniktarjottavia.
VastaaPoistalisäsin piknik-tunnisteen saman tien tähän postaukseen, hyvä vinkki!
Kauniit kääröt, pitää joskus testata!
VastaaPoistaYaelian: suosittelen! minustakin ne olivat kauniita ja sivustakatsottuna vaikuttivat helppotekoisiltakin.
VastaaPoista