Mielettömän helppotekoinen ja maukas kaloripläjäys löytyi Karppaus –sivustolta äitienpäivämenuun jälkiruuaksi. No, sen verran karppauksen ideoita karsastin, että käytin sokeria makeutukseen ja tarjoilin jäätelöä kyytipojaksi. Neljään annokseen tarvitaan:
150 grammaa tummaa suklaata
3 kananmunaa
sokeria
vadelmia
jäätelöä
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita munankeltuaiset sulaan suklaaseen. Vispaa munanvalkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti suklaaseen. Jaa massa 4 pieneen annosvuokaan ja laita 190 asteiseen uuniin n. 10 minuutiksi. Meidän uuni välillä temppuilee ja annoin kohokkaiden olla noin 15 minuuttia. Siltikin ne lässähti. Tarjoile ”kohokkaat” lämpimänä. Karppaajien mukaan taikinan voi tehdä valmiiksi jääkaappiin vuokiin ja sitten juuri ennen tarjoilua vasta nakata uuniin. Kohokkaat syödään suoraan vuoasta, sivuun tarjoilulautaselle laitoin vadelmia ja jäätelöpallon.
150 grammaa tummaa suklaata
3 kananmunaa
sokeria
vadelmia
jäätelöä
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita munankeltuaiset sulaan suklaaseen. Vispaa munanvalkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti suklaaseen. Jaa massa 4 pieneen annosvuokaan ja laita 190 asteiseen uuniin n. 10 minuutiksi. Meidän uuni välillä temppuilee ja annoin kohokkaiden olla noin 15 minuuttia. Siltikin ne lässähti. Tarjoile ”kohokkaat” lämpimänä. Karppaajien mukaan taikinan voi tehdä valmiiksi jääkaappiin vuokiin ja sitten juuri ennen tarjoilua vasta nakata uuniin. Kohokkaat syödään suoraan vuoasta, sivuun tarjoilulautaselle laitoin vadelmia ja jäätelöpallon.
Jälkiruuan tarjoili äitienpäivälahjaksi annettu Mikki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat