Tämä toimi. Sei ja mausteet hurrur, pannulle paneroituna ja nam! Kyytipojaksi eilistä pottumuussia ja höyrytettyjä pokuja hunajalla.
Ohje löytyi Pippurimyllyn blogista. Sovelsin settiin jääkaappimme sisältöä, onnistuneesti. Ohjeeseen sukelsi siksi mm. pikeerin teosta ylijääneitä kananmunankeltuaisia. Kokeilin kuorruttaa kalapiffejä myös Meiralta saadulla perunakuorrutteella, mutta yhdistelmä ei mielestäni oikein toiminut. Vaan olempa melkein varma, että huomenna eväitä syövä Jukka on toista mieltä.
BUDJETTISEI
400 g pakasteseitä
120 g smetanaa
2 dl perunamuussiaines (luomu,pakaste)
2 keltuaista
1 tl ruususuolaa
mustapippuria
Leivitykseen:
korppujauhoja
hienoksi raastettua parmesania
Laita kulhoon smetana, mausteet, keltuaiset, perunamuusijauhe ja sulanut sei. Hurrauta tasaiseksi tahnaksi vaikka sauvasekoittimella tai muulla vastaavalla. Muotoile märillä käsillä lihapullan kokoisia pyörylöitä, painele litteäksi ja pyörittele ne parmesan-korppujauhoseoksessa. Paista öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi ja rapeiksi.
korppujauhoja
hienoksi raastettua parmesania
Laita kulhoon smetana, mausteet, keltuaiset, perunamuusijauhe ja sulanut sei. Hurrauta tasaiseksi tahnaksi vaikka sauvasekoittimella tai muulla vastaavalla. Muotoile märillä käsillä lihapullan kokoisia pyörylöitä, painele litteäksi ja pyörittele ne parmesan-korppujauhoseoksessa. Paista öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi ja rapeiksi.
Mitähän noille tapahtuisi, jos ei laittaisikaan panerointia, vaan tekisi pulliksi ja keittelisi ne kypsiksi kalaliemessä? Kestäisiköön tuo massa sen?
VastaaPoistaOn vain yksi tapa saada selvää :) Oma arvaukseni on, että massa ei kestä keittämistä.
VastaaPoistaOlen viime aikoina kokeillut jonkin verran seitä, mutta olen päätynyt siihen, että sei ei vain minun suuhuni taivu kalana. Sääli, koska sei ei ole mielettömän ylikalastettu laji.
-stjtr- : empäs osaa sanoa. voi olla että kannattaisi tehdä massasta hiukan tömäkämpää laittamalla vaikka vähemmän pottua ja smetanaa. luulen kyllä että onnistuisi. kerro ihmeessä jos kokeilet! hauska idea!
VastaaPoistaari: no sääli tosiaan. se kun on niin edullistakin. oletko koekillut Uneliaan Annan thaikkuhenkisiä piffejä? http://uneliasblogi.blogspot.com/2008/07/thai-kalapihvit-ja-tulinen.html
Merituuli oli oikeassa, että kyllä maistui! Kiva syödä hiukan kevyempää, jotta saa hyvillä mielin mässäillä sitten joulupöydässä.
VastaaPoistaTämä menee ehdottomasti testaukseen! Miun suuhun ei tuo sei myöskään oikein uppoa, kovasti yritän löytää hyviä ohjeita. Sei olis kuitenki tämmöseen kotiäiti-budjettiin ihan osuva kala!
VastaaPoistaKiva kuulla rakkaani että maistui! Smetana nyt ei niin erityisen kevyttä ole... Vaikka vaihdettaisiin ajatuksia näin netissäkin, niin jatketaanhan silti juttelemista kotonakin, eikös? ;D
VastaaPoistaAnzku: Kotiäiti-budjetti on toooosi tuttu juttu. Ja valitettavasti vielä naftimpi täällä Vihdissä kuin oli Espoossa. Tämä on kuitenkin hyvää ruokaa siihen budjettiin ja amuutenkin. Kannattaa katsastaa myös nuo tuolla Arille ylempänä kommenteissa vinkkaamani Annan thai-henkiset pihvit. Nam!
Mainiota, että teillekin on maittanut! Näitä kivoja seireseptejä on kyllä aina ilo löytää, sillä valitettavan useissa ruuissa pakastesei ei vaan ainakaan itselleni hirveän hyvin maistu. Onneksi näitä poikkeuksiakin siis löytyy :)
VastaaPoistaSanna: no kyllä maitti! sei yksinään on melkoisen tylsää, mutta massaksi muokattuna ainakin maistuu.
VastaaPoistaVitsi, en edes muista milloin oisin viimeksi syönyt pakasteseitä mutta nyt alkoi houkuttelemaan! Ja kiitos myös tuosta Uneliaan thaiseipiffivinkkauksesta, myös se kuulostaa tosi hyvälle!
VastaaPoistaMun uudenvuodenlupaushan on että aion kaverustua kalan kanssa ja tästä olisi aika helppo aloittaa :)
Jytis: tästä olisi TOSI helppo aloittaa :).
VastaaPoistaMinulla kävi muuten ekaa kertaa elämässäni niin että seipalojen joukossa oli ruotoja :O. Onneksi ne osuivat minun piffeihini eivätkä lapsille.
Tämäpä kuulostaa loistavalta seipullaohjeelta.
VastaaPoistaArleena: no eiköstä vaan! helppoa ja herkkua on kiva yhdistelmä.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista