Sivut

maanantai 8. marraskuuta 2010

Herkkutattietanat parmesaanilla

Jos tämän syksyn ruokarakkaus ylitse muiden pitäisi nimetä, olisi se meidän perheen aikuisten mielestä etanat. Lasten mielestä ei todellakaan.

Tässä yksi lempiresepteistämme, jonne ohjeistusta katsottiin useastakin paikasta elementtejä yhdistellen. Me laitoimme vain 50 g voita, mikä ilmeni pikkuisena kuivakkuutena. Nuo kuivatut sienetkin varmaan imivät oman osansa voista. 100 g olisi ollut parempi määrä.

HERKKUTATTIETANAT PARMESAANILLA

200g isoja etanoita suolaliemessä (säilykepurkki 200g, josta etanoita 125g =noin 18 kpl)
100 g voita
kourallinen kuivattuja herkkutatteja
1 iso tai 2 pientä valkosipulinkynttä
lehtipersiljaa
parmesaaniraastetta
vaaleaa leipää oheen liemien syöntiä varten

Huuhtele etanat huolellisesti juoksevan veden alla.

Sulata voi. Lisää joukkoon pieneksi hakkelukseksi murennetut sienet, valkosipulihakkelusta ja pilputtua lehtipersiljaa.

Lusikoi etanapannun pohjalle maustevoita, laita päälle huuhdottu etana ja lusikoi päälle vielä pikkuisen maustevoita. Ripsi ylle parmesaania.

Lykkää etanat pannuineen 200 asteiseen uuniin 10 minuutiksi tai kunnes liemi kiehuu ja juusto saa väriä.

7 kommenttia:

  1. Taidetaanpa kaivaa etanapannut esiin :)

    VastaaPoista
  2. Kertokaa sitten mitä tykkäsitte jos kokeiluun päädytte :)

    VastaaPoista
  3. Kokeiluun päädyttiin meillä eilen ja loistavia tuli. Herkkutatit oli ehdottomasti hauska yhdistelmä etanoiden kanssa. Mortteloin tatteja ensin hieman, joten olivat osittain lähes jauhoa. Ja se 100g voita oli täydellinen määrä, jäi leivälle dopattavaa. Nuoremmalle tytölle laitoin etanapannun koloihin nakkipaloja, niin pääsi kuitenkin fiilikseen mukaan!

    VastaaPoista
  4. Ihana idea tuo nakkipala junnulle :). Mustakin on tärkeä ottaa lapset mukaan kaikkeen maisteluun, joten kiitos tästä vinkkinäkin. Meillä muksut ei välitä etanoista, joten on herkuteltu etanoilla aiemmin kaksin.

    Alkuviikosta (kun saadaan kamera-asiat kuntoon), päräytetään uutta käyttöä etanapannuille. Testattiin tänään uutta juttua herkullisin lopputuloksin...!

    VastaaPoista
  5. Te Jonna varmaan söitte jotain ihanaa itsetehtyä leipää. Jos / kun, niin mitä?

    VastaaPoista
  6. Isompi likoista kyllä söi ja tykkäsikin, mutta on muutenkin tosi ennakkoluuloton maistelija. Nuorempi onkin sitten täysi vastakohta :)

    Ja leipä oli kyllä omasta uunista, tämä: http://jauhotsuussa.blogspot.com/2010/11/durumleipa.html

    VastaaPoista
  7. Meilläkin lapset OLIvat enakkoluulottomia, en tiedä mitä sille on tapahtunut.

    Omaa leipää arvelinkin, ihana resepti!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat