Sivut

lauantai 27. elokuuta 2011

Marinoitu punasipuli

Eräänä arkipäivänä, kun itse olin rättipoikkipuhkiväsynyt, Jukka valmisti meille maistuvan wokkiaterian kasviksista, nuudeleista ja strutsin fileestä. Punahehkuisena kruununa koko setin päällä oli marinoituja punasipuleita.

Ja nyt ei pidä ymmärtää väärin. Jukka kokkaa kotonamme usein. Erikseenmaininta johtuu siitä, että kun itse on rättipoikkipuhkiväsynyt, se tuntuu erityisen hyvältä ja arvostettavalta.
Tämä resepti on Top Chef Akseli Herlevin kirjasta "Täydellä sydämellä". Voisin kuvitella syöväni sitä myös pihviaterian lisukkeena, prässätyn lihan kanssa tai leivän päällä. Akseli itse kehottaa syömään marinoituja sipulirinkuloita hampurilaisen välissä.

MARINOIDUT PUNASIPULIT
4 punasipulia
½ dl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 dl sokeria
suolaa ja mustapippuria

Kuori sipulit. Leikkaa sipulit mahdollisimman ohuiksi renkaiksi mandoliinilla tai veitsellä. Yhdistä muiden ainesten kanssa ja jätä marinoitumaan huoneen lämpöön tunniksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

15 kommenttia:

  1. Meillä oli lähes identtisiä marinoituja sipuleita rippijuhlatarjoilun perunasalaatissa. Olivat tosi hyviä, jokainen rinkula kyllä poimittiin parempiin suihin:)

    VastaaPoista
  2. Marinoidut punasipulit ovat ajankohtaisia näköjään muillakin ;)

    VastaaPoista
  3. Campis: Enkä ihmettele yhtään! Minäkin olisin syönyt niitä hiukan enemmän tuon nökäreen (ja itse asiassa niin teinkin).

    Chez Jasu: No niinpä näyttävät olevan :)! http://chezjasu.blogspot.com/2011/08/marinoidut-sipulit.html

    VastaaPoista
  4. Laitoin vastaavia rieskojen täytteeksi ja hampurilaisen väliin. Näitähän voi käyttää lähes mihin tahansa!

    http://liemessa.blogspot.com/2011/05/uusi-piknikevas-taytetyt-rieskat.html?utm_source=BP_recent

    VastaaPoista
  5. Testasin kanssa näitä tänään, kun niitä Campa ja kaikki nyt kehuu. Täällä ne päätyivät tortillojen väliin ja saavuttivat suuren suosion heti. Älyttömän hyviä sipuleita.

    VastaaPoista
  6. Jenni: Totta virkat!

    AV: Eivätkö tuokin mukavan makean nutta kirpskan lisän? Ihania!

    VastaaPoista
  7. Joo marinoidut punasipulit on i-ha-ni-a! Sopii mihin vaan, salaatteihin (viimeisimpänä testasin katkarapusalaatissa, ah), leipien väliin, lisukkeeksi ja keiton päälle sidekickiksi. Tätä pitäisi aina olla jääkapissa purkki odottelemassa.

    VastaaPoista
  8. Rakastan marinoituja punasipuleita. Paahdettu ruisleipä, aurajuusto, kinkkusiivu ja punasipuli + punaviini! 12 vuotias poikani ihastui myös tähän leipäviritykseen :-)

    VastaaPoista
  9. Kylläpä kuulostaa hyvältä yhdistelmältä.

    Marinoitu punaviini vaatii viiniltä aika paljon, onko sinulla jotain erityistä suosikkia?

    VastaaPoista
  10. Voiko laittaa tavallista sipulia ja etikkaa?

    VastaaPoista
  11. En kyllä lähtisi tavallisella sipulilla, sillä se on väkevämpää kuin punasipuli. Sama etikan kanssa, joskin jos jossain kohtaa pitää vaihtaa niin ennemmin tässä.

    VastaaPoista
  12. Miten nää säilyy jääkaapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa tarkkaan sanoa kun ollaan tehty aika määräselti. Luulisin että vain muutaman päivän.

      Poista
  13. Kokeilin muutama vuosi sitten kolmea eri ohjetta, mutta tällä ohjeella tehdyt todettiin ehdottomasti parhaimmaksi! Vielä sekin kun sopivat niin moneen lisukkeeksi. Tänä kesänä näitä sipuleita oli tarjolla sukukekkereillä ja käänsin ohjeen amerikkalaisille vieraillemme - ihastuivat hekin ����

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla! Meilläkin näitä tehdään usein milloin minkäkin lisukkeena.

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat