Eräänä arkipäivänä, kun itse olin rättipoikkipuhkiväsynyt, Jukka valmisti meille maistuvan wokkiaterian kasviksista, nuudeleista ja strutsin fileestä. Punahehkuisena kruununa koko setin päällä oli marinoituja punasipuleita.
Ja nyt ei pidä ymmärtää väärin. Jukka kokkaa kotonamme usein. Erikseenmaininta johtuu siitä, että kun itse on rättipoikkipuhkiväsynyt, se tuntuu erityisen hyvältä ja arvostettavalta.
Tämä resepti on Top Chef Akseli Herlevin kirjasta "Täydellä sydämellä". Voisin kuvitella syöväni sitä myös pihviaterian lisukkeena, prässätyn lihan kanssa tai leivän päällä. Akseli itse kehottaa syömään marinoituja sipulirinkuloita hampurilaisen välissä.
MARINOIDUT PUNASIPULIT
4 punasipulia
½ dl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 dl sokeria
suolaa ja mustapippuria
Kuori sipulit. Leikkaa sipulit mahdollisimman ohuiksi renkaiksi mandoliinilla tai veitsellä. Yhdistä muiden ainesten kanssa ja jätä marinoitumaan huoneen lämpöön tunniksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Meillä oli lähes identtisiä marinoituja sipuleita rippijuhlatarjoilun perunasalaatissa. Olivat tosi hyviä, jokainen rinkula kyllä poimittiin parempiin suihin:)
VastaaPoistaMarinoidut punasipulit ovat ajankohtaisia näköjään muillakin ;)
VastaaPoistaCampis: Enkä ihmettele yhtään! Minäkin olisin syönyt niitä hiukan enemmän tuon nökäreen (ja itse asiassa niin teinkin).
VastaaPoistaChez Jasu: No niinpä näyttävät olevan :)! http://chezjasu.blogspot.com/2011/08/marinoidut-sipulit.html
Laitoin vastaavia rieskojen täytteeksi ja hampurilaisen väliin. Näitähän voi käyttää lähes mihin tahansa!
VastaaPoistahttp://liemessa.blogspot.com/2011/05/uusi-piknikevas-taytetyt-rieskat.html?utm_source=BP_recent
Testasin kanssa näitä tänään, kun niitä Campa ja kaikki nyt kehuu. Täällä ne päätyivät tortillojen väliin ja saavuttivat suuren suosion heti. Älyttömän hyviä sipuleita.
VastaaPoistaJenni: Totta virkat!
VastaaPoistaAV: Eivätkö tuokin mukavan makean nutta kirpskan lisän? Ihania!
Joo marinoidut punasipulit on i-ha-ni-a! Sopii mihin vaan, salaatteihin (viimeisimpänä testasin katkarapusalaatissa, ah), leipien väliin, lisukkeeksi ja keiton päälle sidekickiksi. Tätä pitäisi aina olla jääkapissa purkki odottelemassa.
VastaaPoistaRakastan marinoituja punasipuleita. Paahdettu ruisleipä, aurajuusto, kinkkusiivu ja punasipuli + punaviini! 12 vuotias poikani ihastui myös tähän leipäviritykseen :-)
VastaaPoistaKylläpä kuulostaa hyvältä yhdistelmältä.
VastaaPoistaMarinoitu punaviini vaatii viiniltä aika paljon, onko sinulla jotain erityistä suosikkia?
Voiko laittaa tavallista sipulia ja etikkaa?
VastaaPoistaEn kyllä lähtisi tavallisella sipulilla, sillä se on väkevämpää kuin punasipuli. Sama etikan kanssa, joskin jos jossain kohtaa pitää vaihtaa niin ennemmin tässä.
VastaaPoistaMiten nää säilyy jääkaapissa?
VastaaPoistaEn osaa tarkkaan sanoa kun ollaan tehty aika määräselti. Luulisin että vain muutaman päivän.
PoistaKokeilin muutama vuosi sitten kolmea eri ohjetta, mutta tällä ohjeella tehdyt todettiin ehdottomasti parhaimmaksi! Vielä sekin kun sopivat niin moneen lisukkeeksi. Tänä kesänä näitä sipuleita oli tarjolla sukukekkereillä ja käänsin ohjeen amerikkalaisille vieraillemme - ihastuivat hekin ����
VastaaPoistaVoi miten kiva kuulla! Meilläkin näitä tehdään usein milloin minkäkin lisukkeena.
Poista