Sivut

perjantai 20. tammikuuta 2012

Kardemummaiset mustikkamuffinssit

Huomio itselle: kun teet jotain hyvää ja haluat jakaa sen muillekin, pistä vähintään reseptin alkulähteille johtava linkki talteen. Ei sitten tarvitse googletella ja pohtia niin kauaa.

Tässä onnekkaan nettisurffailun jälkeen paitsi kuvat myös resepti aikoja sitten tehtyihin mustikkamuffinsseihin. Onnistuneen ja muffinsseissa meille eksooottisen maun loihti baakkelsissa mausteena käytetty kardemumma. Ohje löytyi Sikke Sumarin sivuilta.

KARDEMUMMAISET MUSTIKKAMUFFINSSIT

4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
3 tl leivinjauhetta
1 muna
2 1/2 dl täysmaitoa
125 g sulatettua, jäähtynyttä voita
100 g mustikoita

KUORRUTE:
tuorejuustoa
tomusokeria
kardemummaa
mustikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa muna kevyesti. Sekoita munaan maito ja voi.
Sekoita kuivat aineet ja maito-muna-voiseos nopeasti taikinaksi.
Täytä muffinivuoat taikinalla ja paista muffineita uunissa 180 asteessa vajaa puoli tuntia.
Kuorruta halutessasi tuorejuusto-tomusokeriseoksella, jonka olet maustanut niin ikään kardemummalla. Koristele mustikoilla.


6 kommenttia:

  1. Mutta ei kai tuohon ihanaan pinkkiin tabelettiin vaan tullut mustikkatahroja? :)

    Kardemumma on niin pop. Voisin laittaa sitä melkein leivonnaiseen kuin leivonnaiseen...

    VastaaPoista
  2. Ihanan kuuloista! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Campis!

    Tusla ei tullut. Kuten ehkä huomaat, kuvan marjat ovat hiukan vielä pakkaskohmeisia ;).

    Hovkoditorn: Sinulle myös!

    VastaaPoista
  4. Vähänkö näyttää hyvältä.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat