Jukka kävi viime viikolla Espanjan Valenciassa työmatkalla. Mies on luvannut pistää eetteriin myöhemmin ainakin mielenkiintoisia kuvia kauppahallista. Reissun aikana kävijämittariin pamahti kunnioitettavat 700 000 visiteeraajaa, josta haluamme kovasti kiittää teitä vierailijoita. Ajattelimme että tuliainen Espanjasta voisi olla mukava tapa kiittää. Niinpä Jukka osti arvottavaksi paella-pannun.
Garciman Pata Negra-pannu on halkaisijaltaan 34 cm. Se käy avotulelle ja kaikille liesilaaduille, myös induktiolle ja kaasulle. Padassa on tyylikkään mustat kahvat ja se tuntuu oikein hyvälaatuiselta. Kahden vuoden takuukin paellapannulle annetaan.
Koska olette jo täälläkäymisellänne ansainneet pannunne, arvontaan osallistumiseenne riittää kommentti tähän juttuun ensi sunnuntaihin 12.helmikuuta klo 20.00 mennessä. Jos jotain haluat kertoa, olisi kiva kuulla makumuisto Espanjan herkuista. Jos emme saa voittajaa kiinni viikon sisällä sunnuntaiarvonnasta, menee pannu uudelleenarvontaan. Postitamme pannun Suomen rajojen sisäpuolelle. Onnea arvontaan!
Mukana ollaan :)
VastaaPoistarockonmama@hotmail.com
Hohoo! Mie osallistun.
VastaaPoistaMukana minäkin :)
VastaaPoistaJihuu! Ehdottomasti mukana:)
VastaaPoistaKiitos, että olette jaksaneet pitää blogia. Kävijämäärä kertoo, että muutkin arvostavat kovasti "harrastustanne". Toivottavasti vuosia on vielä paljon edessä.
VastaaPoistaEspanjalaiset ruokamuistot tiivistyvät minulla ihaniin tapaksiin sekä churroihin ja kaakaoon.
Osallistun! :) En ole itse valitettavasti käynyt Espanjassa mutta vanhempani ovat ja ovat kovasti hurahtaneet Espanjan kieleen, maahan ja ruokaan joten sen vaikutuksen alaisena ole ollut :D Rakastan kaikkia tapasherkkuja, espanjalaisia juustoja yms. Ja tottakai kulautetaan ne alas espanjalaisella viinillä!
VastaaPoistaMiekin osallistun arvontaan :)
VastaaPoistaManner-espanjassa en ole käynyt vielä, mutta Mallorcalla joskus 90-luvulla. Siellä tutustuin aioliin ja tuoreisiin oliiveihin, sillä reissulla tämä lapsi oppi syömään oliiveja.
Onnittelut valtavasta kävijämäärästä!
VastaaPoistaEspanjalainen keittiö on yllättävän vieras. Olen syönyt pahaa 'paellaa' ja ihania tapaksia. Paellaa olisi kiva harjoitella kotona ihan oikealla pannulla :)
Onnea kävijämäärä ennätyksestä!
VastaaPoistaOsallistuisin arvontaan
VastaaPoistamääki :)
VastaaPoistaMantereen puolelta eteläosasta tulee heti mieleen loistavat kala- ja äyriäisruuat. Mutta ihanin yllätys on varmaan ollut kanarian saarilta ryppyperunat mojo-kastikkeen kera (vihreä sekä punainen))
VastaaPoistaArvontaan. Parhaat ruokamuistoni Espanjasta tulevat Barcelonan alueelta. Espanjastakin löytyy eri seuduilta hyvin erilaisia keittiöitäkin. Kaikilla maakunnillakinhan on omanlainen paellansa ;)
VastaaPoistaVau mikä kävijämäärä!! Onnea! Paellaa on pitänyt monesti tehdä, lupaan tehdä välittömästi jos (/kun) arpaonni osuu kohdalleni! :)
VastaaPoistaAsuin perheen kanssa Fuengirolassa, kun olin kahdeksan. Meitä lapsia on neljä, ja kolme minua nuorempia. Tehtiin usein pitkiä (tai ainakin pienestä pitkältä tuntuvia) kävelyjä rantaa pitkin niin, että pienin oli rattaissa ja me muut käveltiin. Ainakin kerran rannalla oli kuumana iso paellapannu, josta sai ostaa halvalla kunnon satsin paellaa. Sitä me sitten mussutettiin ja aijai kun oli hyvää!
VastaaPoistaSilti kaikkein eniten himosin Espanjassa ruisleipää, koska se oli niin harvinaista herkkua. Sitä myytiin vain yhdessä leipomossa.
maiju.e.partanen@jyu.fi
Mä muistan Espanjan matkoilta kaiken muun mut en syömisiä :D
VastaaPoistaMut lapsuuden Kanarian matkalla ensi kertaa syömäni pippuripihvi jätti lähtemättömän vaikutuksen ku pippuripihvi on edelleen lemppari :)
Piijuli (en pääse kirjautumaan google-tiliin :( )
Uusi lukija mukana arvonnassa :)
VastaaPoistamukana mukana!
VastaaPoistaMukana arvonnassa :)
VastaaPoistaEn ole koskaan käynyt Espanjassa, joten makumuistoja sieltä ei ole. Espanjalaisen ruoan kurssilla olen ollut ja varmasti on joskus mentävä ihan paikan päälle makuja maistelemaan.
700000! Ja tuollainen hieno palkinto. Osallistun! vaikka en ole Espanjassa koskaan käynyt.
VastaaPoistaMinä myös,mukaan arvontaan!
VastaaPoistaEn ole käynyt Espanjassa,tai no Kanarian saarilla,mutta mitään suuria ruokaelämyksiä en siellä kokenut...Pohjois-Afrikka ja Kreikka on ollut lähempänä sydäntä:)
Mutta paella kuuluu meidän perinteisten grillijuhlien menuun! Olishan sitä hieno tehdä tuolla pannulla;)
Vaude mikä palkinto! Ehdottomasti mukaan arvontaa, vaikka koskaan en ole paellaa tehnyt. Jos onnis suosii, niin sitten on kokeiltava! :)
VastaaPoistaJenny
Miekin olen mukana :)
VastaaPoistaHieno pannu! Minä olen tällä kertaa vain kommentoimassa,sillä kaapistani löytyy aikoinaan Espanjasta tuotu paella-pata...
VastaaPoistaHieno luku!
VastaaPoistaKokeillaanpa arpaonnea :)
Osallistun!;)
VastaaPoistaOi kun hieno pannu, samanlaista himoitsin jenkeissä kesällä, mutta reppumatkalaisina ei mahtunut kyytiin. Mukaan arvontaan siis!
VastaaPoistaosallistun arvontaan! kiitokset blogista, hyviä vinkkejä ja mielenkiintoisia reseptejä!
VastaaPoistaOnnea Silläsipulille!
VastaaPoistaOnnea, ja kiitos hyvästä blogista!
VastaaPoistaJes, osallistutaan! Vaikka tällä arpaonnella ei yleensä voiteta mitään! No, joo kerran, kun oli luvattu, että "Joka arpa voittaa", niin voitin pienen kamman. Ai että. Onnittelut ja kiitokset ihanista ohjeista. Niistä saa aina mukavia vinkkejä lapsiperheen ruokailuu, vaikka meijän lapsi on jo kakskymppinen neiti...
VastaaPoistaKiitos hienosta blogista ja tietysti mukana arvonnassa :)
VastaaPoistaOnnea! 700 000 on jo aikamoinen lukema.:)Espanjan herkuista ei valitettavasti ole kokemusta muuta kuin täältä kotomaan kamaralta. Toivottavasti kuitenkin joskus vielä pääsee aitoonkin ympäristöön herkuttelemaan paellalla, tapaksilla, churroilla ym.:)
VastaaPoistaTotta toki osallistun aarvontaan ja seuraan blogianne mielnkiinolla ja ottaen lainauksia kotona teidän resepteistä ja hyvää tulee...Ja Vain kuukausi sitten oltiin mieheni kanssa Fuengirolassa ja Marbellassa ja todettiin että Paella oli hyvää mutta näin talvella vaan se ei ihan maistunut samalle kun kesälla...mutta alas meni. Ja toki maistettiin paikallisesta pienestä kioskista liha vartaat tikussa ja ne oli viedä kielen mennessään.
VastaaPoistaMutta nyt ei muuta kun heippa taas
mums ja heippa
Minäkin mukana! :) Espanjasta on jäänyt parhaiten mieleen Ibizan rantaravintolan patatas bravas, joita vetelimme nassuumme harva se päivä. Hieman epäespanjalaisesti kyseiseltä reissulta mieleen jäivät myös nachot dippeineen, sillä niitäkin kului vallan suuret määrät huoneistohotellimme parvekkeella istuskellessamme.
VastaaPoistaMukana minäkin. :)
VastaaPoistaOnnea, mukana ollaan
VastaaPoistapitäähän sitä arvontaankin osallistua vaikka harvemmin kommentoinkaan. sen verran upeaa kuvaa aina on ettei voi kuin olla kade :)
VastaaPoistaOijoi, tätä arvontaa ei voi ohittaa! :--)
VastaaPoistataatteli@hotmail.com
Sinulla tosi mukavia ohjeita. Niitä on kokeiltu ja hyviksi havaittu.
VastaaPoistaOsallistun arvontaan jos onni potkisi.
terveisin appakaija.
Heippa! Tähän on pakko osallistua! :)Mun ehdoton lemppari Espanjassa nautituista ruoista on härkäruukku. Vaikka kyseisestä annoksesta lienee aikaa jo kymmenen vuotta, ellei ylikin, en voi unohtaa sitä makuelämystä! Sellaisen kun saisi taiottua omassa keittiössä.. Nam!
VastaaPoistaMukana ollaan!
VastaaPoistaManner-Espanjaan en ole vielä päässyt, kanarialta mieleen tulivat ensimmäisenä ryppypotut mojoineen :)
jeps, mukana arvonnassa!
VastaaPoistakiitos maukkaista sivuistanne:)
Mukana ollaan! Espanjalaisia ruokamuistoja olen menossa kehittämään maaliskuussa ihan Espanjaan asti, tähän mennessä kokemukset lähinnä joko ravintoloista Suomessa tai omista kokkailuista. Tapakset <3
VastaaPoistaMinäkin osallistun ja oon muuten kohta matkaamassa Barcelonaan, jossa saa syödä sit enemmänkin Espanjan herkkuja :) -Kaija
VastaaPoistaOsallistun! Olen aika uusi lukija, bongasin bloginne ehkä parisen viikkoa sitten, mutta koukutuin heti ja nyt blogi onkin vakkarilistalla :)
VastaaPoistaEspanjalainen ystäväni tekee aivan mahtavan herkullista paellaa, se on lempparini!
- Reetta
reetta_koo(at)hotmail.com
Mieki mukana.
VastaaPoistaEspanjan ruokakulttuurista eniten muhun kolahtaa tapakset. Paellakin on kyllä hyvää niin arpokaa vaan mulle se pannu.
Onnea! Ja olen mukana varmasti! Kun olin kymmenenvuotias, vietin äitini kanssa kuukauden Aurinkorannikolla. Sinne päädyimme, kun äitini käteen iski tenniskyynärpää, ja mokoma oli mennyt ihastumaan Vivi-Ann Sjögrenin kirjaan Andalusiens grova salt. Espanjassa viettämämme kuukauden aikana kävimme läpi mahdollisimman monta paikallista herkkua, kuten matkoillamme tapana oli. Päällimmäisenä ruoista jäi ehdottomasti mieleen juuri paella. Vielä vuosien päästä söin melkein viikottain perunamunakasta ja valkosipulilla hierottua tomaattileipää. Tälle keväälle olemme suunnitelleet tapas- tai pincho-nyyttäreitä, mutta ehkäpä ne voisivat vielä vaihtua paellakesteiksi! :)
VastaaPoistaHaluisin tämmöisen pannun, koska eipä mulla ole Espanjan mauista muita kokemuksia kuin näissä kotomaan espanjalaisvivahteisissa ketjuravintoloissa hankittuja... Ehkä tällä sais korjattua tuon.
VastaaPoistaMukana meiningissä!
VastaaPoistaRakastan espanjalaista ruokaa, vaikka valkosipuliallergiani takia harvoin sitä syön. Ehdottomasti paras ruoka sieltä suunnalta, on paella. Valkosipulilla tai ei, sitä syön aina kun tarjolla on! Espanjalaisiin makeisiin herkkuihin en niinkään ole päässyt tutustumaan, mutta esim. churrot ovat vahvasti kokeilulistalla.. Kunhan joskus pääsen sen listan kimppuun :D
Paella, tuoreet patongit ja kanarian perunat.
VastaaPoistaLapsuudesta rakkain ruokamuistoni liittyy varmaan juuri paellaan. Ruoka, jonka äitini silloin osasi tehdä paremmin kuin kukaan muu, nykyään ruoka on isäni bravuuri. <3
VastaaPoistaEhdottomasti Paella ja onnea!
VastaaPoistaOnnittelut upeasta kävijämäärästä!! Mukaan arvontaan!! =)
VastaaPoistaIhana,inspiroiva blogi teillä!Enpä ihmettele suurta kävijämäärää. Espanjan ruokamaailmaan sain uutta virtaa seuratessani jokunen vuosi sitten Serranon perheen toilailuja!
VastaaPoistaMyös minä olen mukana!
VastaaPoistaEhkä hienoimpia muistoja omalta espanjan matkalta oli perinteinen perusruoka, jossa eilisen päivän vaalealeipä herätettiin eroon niin, että hyvin kypsä tomaatti halkaistiin ja hierottiin mehut kuivaan leipään. Tämän jälkeen päälle ripoteltiin vain suola ja pippuri. Se siinä. Tomaatin kuoriosat tässä reseptissä lensi roskikseen, mutta niistähän toki olisi tehnyt vaikka tomaattikastikkeen.
Kiitos ihanasta blogista!
VastaaPoistaPaellaa olen itse tehnyt paistinpannulla ja vieraat ovat tykänneet, mutta olisinhan se kivempi kokata oikealla välineellä.
Espanja on mullakin vielä kohdelistalla, mutta toivottavasti pian sinnekin pääsen!
VastaaPoistaArvontaan osallistuisin mielelläni myös.
Eräs Espanjan makumuisto: Ernani ja Maria veivät meidät paikallisten suosimaan tapasbaariin Madridissa. Otimme lasilliset punaviiniä oliivien kera. Sieltä siirryimme toiseen ravintolaan syömään paistettuja perunoita ja serranon kinkkua. Yksinkertaista ja ihanaa! Tämän matkan paellakokemus ei tosin ollut paras mahdollinen. Nälän yllättäessä jouduimme tyytymään turistikadun pikkuruiseen paellapannuun. Kotona olen tehnyt hyvää, tosin se pannu vielä puuttuu. =) Eli osallistun arvontaan!
VastaaPoistaEhdottomasti mukana arvonnassa! Viikko sitten palasin Barcelonasta, ja voi pojat miten mainioita ruokia tulikaan taas maisteltua. Juuri nimenomaan loistavaa äyriäispaellaa, ihania jäätelöitä upeita kaloja unohtamatta. :))
VastaaPoistaMukana arvonnassa. Minulle espanjalainen makumuisto tuo mieleen hyvien ystävien seurassa pimenevässä Kanarian illassa nautitut espnajalaiset viinit.
VastaaPoistaTapakset on ihania! Espanjalaisista viineistä puhumattakaan... Aterian kruunaa tietysti crema catalana.
VastaaPoistaPs. Jos onni on arvonnassa myötä, niin olen alkuviikon ruokamatkalla Lontoossa, tavoitettavissa taas torstaista eteenpäin :)
Ja tuon edellisen kirjoitti siis Katja Portobellosta :) Jostain kumman syystä saan kommentoitua tähän vain anonyymina.
VastaaPoistaMukana arvonnassa! Tämä on laatublogi, kiitos tästä.
VastaaPoistaT: marko(at)kaatajat.net
Pannu on arvottu random.org:n avulla ja voittajaksi tuli Ultimecia. Onnea voittajalle ja hyvät paellakokkailut!
VastaaPoistaBarcelona-vinkkejä muuten kaivataan! Varasimme matkan sinne juurikin pari päivää sitten.