Itsetehty jäätelö on hyvää (vaikkakin vaatii vielä harjoittelua ollakseen priimaa).
Maahumalan kanssa on kiva höyryttää kauden kasviksia.
Kirpparilta löytyi ankkalautanen lapsuuden samansarjalaisen, paljon käytetyn, kaveriksi.
Keitetty raparperimuhju antaa kivaa saundia kinkku-aurajuustopastaan.
Rikkaat ritarit paistuvat myös grillissä, myös ruususilppulisällä. Nyt ne saivat seurakseen mansikoita sekä ruusulla maustettua kermavaahtoa.
Risottoon saa mukavan kesäistä tuntumaa kesäsipulista varsineen ja limen mehusta kypsennysvaiheen lopussa. Risotto on tälviisiin mukavan raikas. Settiin kuului tällä kertaa myös kuorineen paistettuja jättikatkaravun pyrstöjä, jotka jäivät maukkaan meheviksi.
Appiukon pyydystämä ja savustama ahven tykkää kovasti uusien perunoiden ja porkkanoiden sekä pinaattipaistoksen seurasta. Sipuli-voi-kastiketta unohtamatta.
Kesällä on niin helppo ilahtua ja ilahduttaa, sillä ihania tuoreita makuja on joka puolella!
Raparperimuhju kinkku-aurajuustopastan lisukkeena kuulostaa äärimmäisen mielenkiintoiselta. Siis vin keitetty raparperi muhjuksi?
VastaaPoistaMua kiinnostaa kans tuo muhju.
VastaaPoistaRuusunterälehtiä olis kyllä saatava. Meillä päin kaikki ruutu on vaan tuupattu jotain rikkakasvintorjunta-ainetta täyteen.
Siis ihan vaan keittää raparperia vedessä pieninä paloina. Siitä tulee muhju. Sitä voi sitten lisätä samaan aikaan konfliktiin kanssa maun mukaan. Makulisä on tervetulleen raikas.
VastaaPoistaSiis samaan aikaan homejuuston kanssa :D
VastaaPoistaRaparperimuhjun monikäyttöisyys on taattu! Itse käytän kesän raparperisadon talven aikana erilaisiin muhjuihin, joiden kantaisä (tai -äiti) on Jamie Oliverin Kotona kirjassa oleva raparperimarinadi Raparperi-porsaswokiin. Minun makuuni raparperi on niin mahtava "hapan-imelän" lähde ja rapsakka marinoija.
VastaaPoistaKiitos vinkeisetä Ano! Raparperi on kyllä monikäyttöinen, eikä pelkkä piirakkapötkylä.
VastaaPoista