Sivut

torstai 9. elokuuta 2012

Valurautapannut grilliin possuttuna

Valurautapannut ovat kyllä erihyviä vaikkapa pihvejä ja lettuja paistaessa. Pannut ovat todella pitkäikäisiä kunhan niitä silloin tällöin huoltaa asianmukaisesti. Meille erimoisia valurautapannuja on (näemmä) kertynyt aika pino, mutta kaikille on TOKI tarkoituksensa. On blinipannut, lettupannut sekä pyöreillä että sydämen muotoisilla koloilla, poffertjes-pannu, wok-pannu, grillipannu ja normaalikokoinen sekä hiukan pienempi pannu. Kuvasta puuttuu muurinpohjapannu.

Jukka teki joukkohuollon nopeasti ja käryvapaasti tällä kertaa grillillä. Puhtaat pannut sipeltiin luomupossun läskillä. Pyysimme silavaa erikseen viime kerralla hakiessamme puolikasta possua Karkkilasta. Läski on odottanut toimintahetkeään pakkasessa. Sipelyn jälkeen Jukka laittoi pannut hetkeksi kuumaan grilliin. Tämän jälkeen pannut pyyhittiin vielä liiasta rasvasta. Samalla ihasteltiin kaunista pintaa ja pakattiin pannut taas kaappiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat