Sivut

maanantai 24. syyskuuta 2012

Whoopie pies syksyisenä

Kehtaako TAAS laittaa kurpitsaisen reseptin, jos kurpitsaisuutta ei laita otsikkoon? Se nyt vaan on niin, arvoisat lukijat, että silloin on taottava kun kurpitsa on kuumaa (tai jotain). 

Ihastuin hurjasti whoopie pies-leivonnaisten helppouteen tehdessäni niistä suklaisen reseptin Arlalle. Tuumasin että kurpitsaiset versiot voisivat olla kivoja. Kardemumma toimi kivana mausteena olematta tässä yhtään pullatyylinen. 
Toinen whoopies-innoittaja oli paikallisesta K-kaupasta yllättäen bongattu Marshmallow fluff. Kyseistä tahnaa käytetään nimittäin alkuperäiseen whoopies-täytteeseen. Hyvää oli täyte näinkin! Jos sinun kauppasi ei ole yhtälailla varusteltu, fluffin voi toki tehdä itsekin. Arlan suklaisissa whoopie pies-leivonnaisissa käytin täytteenä tuorejuustoseosta

Kurpitsaiset leivonnaiset tein aika pieninä, noin mukin pohjan kokoisina, sillä ne ovat niin hurjan makeita. 

KURPITSA WHOOPIE PIES
noin 22 pientä leivosta

täyte:
120 g voita
200 g tomusokeria
170 g Marshmallow fluff

leivos:
2,5 dl fariinisokeria
2,5 dl sokeria
2,5 dl rypsiöljyä
3,5 dl kurpitsamuhjua*
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa

*Kurpitsamuhjua saat paahtamalla kurpitsalohkoja 200-asteisessa uunissa noin tunnin kunnes ne ovat pehmeitä. Sitten vain muussaat kurpitsaa vaikka haarukalla ja valutat ylimääräiset nesteet vielä siivilässä. Ylijääneet muhjut voit vaikka pakastaa. 

Aloita täytteen tekemisellä. Sekoita keskenään tasaiseksi massaksi (vaikka vatkaimella) täytteen aineet. Laita vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin jämäköitymään. 

Yhdistä jauhot ja mausteet. 
Vaahdota sokeri ja muna. 
Lisää vaahdon sekaan vuorotellen, koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen jauhoja, kurpitsamuhjua ja öljyä. 
Pursota tai nakkaa lusikalla pellille haluamasi kokoisia kiekkoja. 
Kypsennä kiertoilmauunissa 150 asteessa, tavallisessa 175 asteessa, noin 15 minuuttia. Jäähdytä. 

Kokoa leivonnaiset. Ota leivospohja käteen sileä puoli kämmentä vasten. Laita leivinpaperia vasten olleelle puolelle täytettä ja paina toinen leivospohja samalla lailla kanneksi. 

Jos säilytät leivonnaisia rasiassa, laita niiden väliin leivinpaperia. Tarttuvat meinaten tehokkaasti kiinni toisiinsa. 

8 kommenttia:

  1. Onko siellä etelässä kaupoissa muutakin kuin "keltaisen kurpitsasäilykkeentekokurpitsaa" (joka toki käy muuhunkin kokkaukseen)? Täällä JKL:ssä ei ole muuta näkynyt ja minä kun niin kaipaan viime syksyisiä sveitsiläiskauppojen valtavia kurpitsavalikoimia...

    VastaaPoista
  2. Eiköhän sesonkiaikaan kaikki mahdolliset reseptit tule tarpeeseen.;) Kaikenlaista satoa, kun pukkaa yltä kyllin, niin silloin kaipailee mahdollisimman paljon erilaisia reseptejä. Kurpitsa taipuu moneen, myös makeaan. Nämä olisi varmasti hyviä.:)

    VastaaPoista
  3. En ole ainakaan Nummelan kaupoissa havainnut. Kiinnostaisi kokeilla itsekin muita kuin möllyköitä, mutta tähän mennessä ei ole ollut mahiksia.

    MVS: Kurpitsa taipuu kyllä tosi moneen! Ja lisää opettelen koko ajan.

    VastaaPoista
  4. Voitko kuvitella, etten ole tehnyt MITÄÄN kurpitsasta koko syksynä?!

    Mut whoopieta joutuu kyllä tässä vielä joku päivä tekemään, näyttää niin hyviltä nääkin.

    VastaaPoista
  5. No en oikein voi. Mikäs nyt on? Meillä menee vissiin neljättä möllykkää.

    Whoopie on kyllä makeanystävän juttu!

    VastaaPoista
  6. Meillä meni whoopie taikinaan punajuurta, herkullista tuli. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana idea laittaa punajuurta! Kuvassa näyttävät vaalean ruskeilta, mutta tuliko punaisuus läpi? Joskus kuvan värit eivät ihan vastaa todellista. Täällä Minnan whoopiesit http://minnankeittokirja.blogspot.fi/2012/09/punajuuri-whoopie-pies.html

    VastaaPoista
  8. Kiitos! Punertavan ruskeita olivat pinnasta, itse oletin että olisivat olleet tummempia ja punaisempia.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat