Sivut

tiistai 16. lokakuuta 2012

Kermainen makkarapasta

Arkena meillä harvoin haudutellaan pataruokia tai kokkaillaan monivaiheisia reseptejä. Työ- ja hoitopäivän päätteeksi monesti nakataan muutama aines pannulle ja sekautetaan ne vaikkapa pastan joukkoon. Höyryävä lautasellinen on nenän alla ennen nälkäkiukkua, mausta tinkimättä. 

MAKKARAPASTA

2 rkl öljyä
1 keltasipuli
paketti luomu kevätgrilleriä*
2 dl kermaa
salviaa
suolaa
mustapippuria
(ketunleipää)

Laita pastavesi kiehumaan.
Pilko sipuli. Lorauta öljyä lämpimälle pannulle. Kuullota sipulia öljyssä hetki. Puristele joukkoon makkara kuorestaan pieninä, suunmentävinä palloina. Paista viitisen minuuttia.
Lisää pastat kiehuvan veden joukkoon.
Lorauta joukkoon kermapurkki. Mausta silputulla salvialla, suolalla ja pippurilla. Hauduttele kunnes pasta on kypsää ja makkarapalat samoin.
Yhdistä kermainen makkara napakan kypsien pastojen kanssa.
Koristele annos halutessasi ketunleivillä.

**Kevätgrillerin voi halutessaan korvata myös siskonmakkaralla tai muulla tuoremakkaralla.

2 kommenttia:

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat