Meillä riittää pakastimessa hauen jauhelihaa, kiitos Jukan ja isänsä onnistuneiden kalareissujen. Haukihampurilaiset ovatkin ruokapöydässämme tuttu juttu. Monesti teemme ne sitruunamajoneesin kera. Jukka halusi nyt kuitenkin kokeilla jotain uutta ja päätyi kirjastolainassa olevan Hampurilais-kirjan innoittamana pyöräyttämään tartar-kastikkeen kalaleipien väliin.
Tartar maustettiin mm. kapriksilla, maustekurkulla ja sitruunalla. Kastikkeesta tuli kaikessa majoneesisuudessaan aivan ihanan paksua, mutta raikasta. Tämä menisi loistavasti kastikkeena vaikka kalapulliakin syötäessä.
Tällä viikolla lapsemme ovat jostain syystä ottaneet usein kauhan käteen keittiössä. Tyttö on aiemmin ollut kova plikka leipomaan, mutta nyt molemmat lapset ovat halunneet tehdä keittiössä omia toiveruokiaan. Kuvassa tyttäremme paistaa hampurilaisten kylkeen oman maan pikkaraisia kesäkurpitsoita, lehtikaalia ja lampaankääpiä.
Haukihampurilaisen pihviin ja majoneesiin löydät ohjeet täältä. Nyt käytimme "sämpyläksi" ihan kaupan leivästä leikattuja siivuja.
TARTAR-KASTIKE
noin 2,5 dl
2 pientä maustekurkkua
1 kevät- tai salottisipuli
1 rkl kapriksia
kourallinen tuoretta sileälehtistä persiljaa
1, 75 dl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
Hienonna kurkut, sipuli, kaprikset ja persilja. Pane ainekset kulhoon ja sekoita sekaan majoneesi.
Lisää sitruunamehu, sekoita. Lisää suolaa ja pippuria maistellen.
*
Vatsa sekaisin kilin kolin-blogissa on kevitetty samantyyppinen tartar kermaviilillä.
Tartar-kastike on ihana kalan kaveri. Sopii mielestäni myös kokonaisen kalan kaveriksi. Nam!
VastaaPoistaTartar-kastike on maailman hienoin kastike (tai asia) heti hollandaisen jälkeen! Ihanaa. Pitääkin tehdä tänään kalaa ja tartaria.
VastaaPoistaOnpas aivan tolkuttoman hyvän kuuloinen ja näköinen kombo!
VastaaPoistaHiidenuhma: Ihan varmasti sopii, ainakin valkealihaisten kalojen! Ja varmaan vaikka savukampelankin.
VastaaPoistaJanna: Teillä majon suurkuluttajilla se lie majoneesipohjainen kokonaan?
Sofia: Eikö? Siis kalaan, joko torille, kauppaan, järvelle tai merelle!
Merituuli: Juu, kyllä ihan samankaltaisella, majoneesipohjaisella reseptillä tekisin tartarin! Majon suurkulutus on kyllä ollut vähän vähissä viime aikoina, en ole kunnostautunut entisen lempiruokani hamppareiden teossa juur yhtään! Asiaan on tultava parannus.
VastaaPoistaMä tunnustaudun tartar-kastikkeen suureksi ystäväksi, menee vaalean kalan kanssa niin hyvin. Samoin haukipihvit on herkkua ja yhdessä ne varmaan vasta hyviä onkin. Saatikka burgerina. NAM !
VastaaPoistaJanna: Sä nyt oot tehny kaikkea muutakin ihanaa, mutta hampit on kyllä aika helppo ja herkku juttu!
VastaaPoistaMilma: Nam "indiiiid"!
Me kokeiltiin silloin ihan alkuun Lintsillä paikkaa ja eipä ollut hääppönen kokemus mutta ehkä pitäisi antaa ns. sekönd tsääns ja kokeilla tässä uudessa paikassa.
VastaaPoista