Sivut

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Se tuoksu! Sitruunaruohoa ja kalakastiketta possussa

Puilla lämpiävän grillin ehdottomasti suurin etu on tuoksu. Se enteilee aina jotain hyvää, mutta vasta hetken päästä. Parhaat asiat harvoin tulevat hötkyilemällä. 
Taloyhtiön talkootarjottavista turistessani tulin luvanneeksi vietnamilaisittain maustetun, grillatun possun ohjetta. Sitä pukkaa nyt vihdoinkin tässä, olkaa hyvät. Ohje on napattu Gastronomy-blogista. Siellä possu häkitettiin  kätevästi halsterin väliin, jolloin lihapalojen kääntely on ylihelppoa. Tätä häkittämistä näkee tosi paljon katukeittiöissä Vietnamissa. Meidän määrillämme tuo kikka ei onnistunut, vaan kypsentäminen ja lihojen kääntäminen tapahtui perinteisellä pihtimenetelmällä.
elämäni paras grillattu possu, Phan Thiet, Vietnam

Tämän allaohjeistetun grillatun possun hieno makujuju piilee kalakastikkeen, seesaminöljyn ja sitruunaruohon yhdistelmässä. Ne todella saavat mielen palaamaan Vietnamin kaduille, jonka makusinfonioita on vaikea peitota. 

VIETNAMILAINEN, GRILLATTU POSSU
thịt nướng

2 kg possun lihaa (meillä kasleria)
3 sipulia hienonnettuna
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
noin 1 dl sitruunaruohoa hienonnettuna (3-4 vartta)
3 rkl (vaaleita) seesaminsiemeniä
3 ½ rkl sokeria
1 rkl suolaa
(1 tl MSG - ei laitettu)
2 rkl hunajaa
3 rkl kalakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
½ rkl öljyä

Yhdistä marinadin aineet kulhossa. Pilko possu sopiviksi paloiksi ja upota palat marinadiin. Kääntele lihoja marinadin seassa niin että kaikki palat saavat mausteista osansa. Anna lihojen maustua yön yli. Grillaa kypsäksi keskilämmöllä. 

7 kommenttia:

  1. Siis et kyllä usko millaista possua tänään grillasimme :D Juurikin kalakastikkeessa ja sitruunaruohossa marinoitua, voi jehna miten hyvää. Sitä kohta vedellään kaksin käsin napaan ihan autenttisena versiona!

    VastaaPoista
  2. Se on niin niin hyvää! Te onnelliset pääsette pian sinne - ihanaa! Vedelkääkin niin että napa rutajaa. Ja sitten sanotte vaan baa-baa-baa ja eteenne tuodaan 333-olutta.

    VastaaPoista
  3. Onks tää sitä miittipossua? Jos on, niin menee todellakin meilläkin tulille.

    Oli aivan sairaan hyvää, eikä johtunut siitä, että hyvässä seurassa kaikki maistuu paremmalta.

    VastaaPoista
  4. Juu, tämä se on. Minustakin tämä possu on hurjan hyvää, sikis halusin sitä teille tarjota!

    VastaaPoista
  5. Tänään menee possu marinadiin ja huomenna nautiskellaan. Pitäkäähän lystiä siellä reissussa!

    VastaaPoista
  6. Varmasti pidetään! Herkkua grillihetkeä!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat