Sivut

tiistai 16. syyskuuta 2014

Omena-tattisalaatti

Mikä voisi olla enemmän sesonkista (lähi)ruokaa juuri nyt kuin omenainen tattisalaatti? Omput olen poiminut äitini ja isäni puista (siksi lähi suluissa), tatit on haettu lähimetsästä. 

Ohjetta tähän syksyiseen, majoneesiseen salaattiin on katsottu Sasu Laukkosen ja Mariaana Nelimarkan kirjasta Vihreä pöytä, joskin erilailla mittaillen. Majoneesin sekaan piti laittaa vielä ½ dl kuivattuja suppilovehveroita mortteloituna, mutta Jukka unohti koko asian. 

Lopputulos on tuhdin makoisa. Omena ja tatit käyvät tunnetusti hienosti yhteen, niin tässäkin salaatissa. 

TATTI-OMENASALAATTI

15 dl tuoretta tattipalaa
tilkka öljyä paistamiseen
3 dl omenapaloja
1½ dl majoneesia
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
(½ dl kuivattuja suppilovahveroita jauhettuna)

Paista tattipalat pannulla öljytilkassa niin että turha kosteus poistuu ja ne saavat hieman väriä. Jäähdytä. 
Tee kahden munan majoneesi (josta meillä jäi ½ dl). Mausta majoneesi suolalla, mustapippurilla, ripauksella paprikajauhoa ja kuivatuilla suppilovahveroilla. Sekoita tatti- ja omenapalat majoneesin kanssa. 

3 kommenttia:

  1. Vaikuttaa mukavalta sienisalaatilta; menee kokeiluun.

    VastaaPoista
  2. Enpäs ole tatti-omena -yhdistelmästä kuullutkaan! Eli kokeiluun mulla myös, mikäli vielä (herkku)tatteihin törmään, alkaa nimittäin olla jo rouskukausi. Majo-naisia kun en ole niin ehkäpä smetana tai ranskankerma...

    VastaaPoista
  3. Ooh, hyvältä vaikuttaa!

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat