Sivut

tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kanaa arkeen nopeasti ja huippumaukkaasti

Luomubroilerin rantauduttua marketin valikoimiin meillä on ruvettu syömään taas enemmän kotkottavien lihaa. Olemmepa usein ostaneet luomubroiskua pakkaseenkin kun alennustarroja on silmiin osunut. Kalliiden rintafileiden sijaan ostamme usein edullisempia koipi-reisiä ja poistamme itse luut kun resepti ei niitä kaipaa. Näin teki Jukka tässäkin reseptissä.

"Kanaa Igorin tapaan" on Peggyn pienestä punaisesta keittiöstä lähtöisin oleva resepti, joka on saavuttanut paljon suosiota somessa ja printissäkin. Ihastuimme monen  muun tapaan kastikkeen hienoon makumaailmaan. Tämä resepti jäänee elämään keittiöömme, sillä se oli suht nopea saattaa kokoon ihan arki-iltanakin. 

Meidän syömismäärällä Peggyn ohjeesta sai puolitettuna ruuan hyvinkin neljälle. Maustekurkut lisäsimme vasta annoksiin, kun Peggy laittaa ne jo uuniin. 
IGORIN KANAA 
neljälle 


400 g luomubroileria tai -kanaa
öljyä paistamiseen
½ punainen paprika suikaloituna
½ keltainen paprika suikaloituna
1 iso sipuli kuutioituna
2 valkosipulin kynttä pilkottuna
35 g tomaattipyrettä
½ rkl sokeria
1 tl suolaa
1 dl kanalientä
175 g smetanaa
1 kuutioitu maustekurkku, ripottele juuri ennen tarjoilua
mustapippuria myllystä

Paista kanapalat nopeasti öljyssä kuumalla pannulla, niin että ne saavat kauniin värin. Nosta hetkeksi syrjään. Jos käytät kokonaisia rintafileitä ne kannattaa paistaa ja vasta sitten leikata paloiksi. Näin ne imevät paremmin kastikkeen makuja itseensä. 
Lisää öljyä pannulle. Kuullota pannussa paprikat ja sipulit.
Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, sokeri, pippuri, persilja ja kanaliemi.
Lisää smetana joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti.
Asettele kanapalat vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle, niin että ne peittyvät. Jos käytit pannua jonka voi lykätä uuniin, lisää smetanakastikkeen joukkoon kanapalat.
Laita uuniin 175 asteeseen, noin 30 minuutiksi.
Ripottele joukkoon kuutioitu maustekurkku ja nosta tarjolle.

Tarjoile vaikkapa riisin kanssa. 

4 kommenttia:

  1. kokeilkaas seuraavaksi tätä :-)

    http://www.andalusianauringossa.com/2015/03/mango-chili-inkivaari-kookoskana-eli.html

    VastaaPoista
  2. Kiitti vinkistä! Tuokin kuulostaa ja näyttää ihan älyttömän hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Mukava kuulla, että teillekin maistui. Olen ollut iloinen kun luomua on alkanut saamaan tuoreeltaan ja ilman valmismausteita marketeista, I like! Maukasta pääsiäistä teille :)

    VastaaPoista
  4. Smetana arveluttaa.. sain joskus 15 vuotta sitten jotain tonnikalamössöä jossa oli smetanaa ja se oli PAHAA!! Mutta.. mäpäs voisin käydä tämän reseptin kera muistojen karkoitus taistoon :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat