Sivut

maanantai 1. helmikuuta 2016

Possupata ohralla

Ronskin kokoiset kaslerpalat kypsyvät hellästi tomaattisessa varsiselleriliemessä. Mukaan humautetut ohrat jatkavat padan ruokaisuutta. Koko ruuan voi tehdä yhdessä padassa, joskin me tykkäsimme paistaa lihapalat erillisellä pannulla. 

Kyse on Raisa Laineen Glorian ruoka & viini-lehdessä 1/2016 ohjeistamasta ohraisesta possupadasta. Sitruuna, valkoviini ja varsiselleri tomaattisessa liemessä taittavat possun rasvaista makua kivasti! Tykkäsimme helposta ja talvipäivään hyvin sointuvasta possupadasta koko perhe. Neljän hengen illallisen jälkeen padasta jäi vielä kaksi annosta lounaallekin, joten ruoka oli riittoisaa ja edullista. Possupata toimi ihan loistavasti myös lounaslämmitettävänä. Suosittelemme siis lämpimästi tekemään heti suuren setin. Aktiivinen kokkailuaika on lyhyt, mutta muhitukseen menee 2 ½ - 3 tuntia. 
Seurasimme ohjetta muuten orjallisesti, mutta sipulien määrää lisäsimme yhdestä neljään. 

POSSUPATA OHRALLA 
4-6 annosta

800 g luomupossunniskaa eli kasleria
1½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl öljyä
1-4 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 varsisellerinvarsi
1⁄4 tl cayennepippuria 
2 dl kuivaa valkoviiniä
4 dl kanalientä
1 prk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2 salvianlehteä
1 sitruunan mehu + kuori raastettuna
1 rkl sokeria
2 dl kokonaisia, esikypsennettyjä ohranjyviä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
Leikkaa liha isoiksi, noin 5 cm:n kuutioiksi. Mausta lihakuutiot suolalla ja mustapippurilla. Ruskista lihapalat öljyssä paistinpannussa erissä. Nosta haudustuspataan. 
Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi selleri. Lisää kasvikset ja cayennenpippuri samalle pannulle jossa paistoit lihat. Kuullota alhaisella lämmöllä 3 minuuttia. Lisää valkoviini ja kiehauta 3 minuuttia. Kaada pataan. 
Lisää pataan loput raaka-aineet ohraa lukuunottamatta. Peitä pata kannella. Siirrä uuniin. Anna kypsyä noin 2 tuntia. 
Lisää ohranjyvät pataan, laita kansi taas päälle ja lykkää uuniin vielä 45 minuutiksi. 

Nauti saman valkoviinin kanssa mitä lorautit pataankin.

6 kommenttia:

  1. Sattuipa sopivasti tämä resepti! jääkaapissa odottelee paketti possua tekijäänsä ja en ollut keksinyt kivaa reseptiä :)

    VastaaPoista
  2. Nyt minulla muhii tämä pata uunissa. Aivan äsken sen sinne laitoin. Kolmen tunnin kuluttua tiedän, mitä tuumin. Vaikuttaa herkulliselta. Palaan asiaan.

    VastaaPoista
  3. Hieno kuulla Donna. Palaa ihmeessä! Työkaveri juuri eilen kertoi myös kokeilleensa ja tykänneensä.

    VastaaPoista
  4. Nyt meillä kokataan tätä jo toista kertaa. Maukasta on. Kirsikkatomaatit korvasin paseeratulla tomaatilla. Lisäsin ripauksen rosmariinia.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat