Sivut

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Pico de gallo eli raikas tacosalsa

Miksi tehdä salsaa itse kun kaupasta saa valmiita? Etpä kysy enää kun olet kerran valmistanut itse salsaa. Se on todella helppoa, nopeaa ja pilkkomisterapioivaa, sikäli mikäli pitää pilkkomista terapeuttisena toimintana. Maku palkitsee raikkaudellaan ja tuoreudellaan. 

Tässä yksi salsaohje, pico de gallo, joka sopii erinomaisesti vaikkapa aamiaistacojen kanssa. Maussa on paitsi raikkautta, myös hiukan mausteisuutta olematta millään muotoa tulinen. Minä tein salsan maustumaan jo edellisenä päivänä jääkaappiin kannelliseen rasiaan, jotta aamiastacojen kokoonsaattaminen olisi mahdollisimman helppoa. 

Ohje on Mikko Takalan ja Sami Rekolan inspiroivasta kirjasta "Street food". Blogista löytyy aiemmin (kuuden vuoden takaa) mangosalsa ja hieman tuoreempi tuttavuus bataattisalsa.

PICO DE GALLO

noin neljään tacoon lisukkeeksi

2,5 dl (2-3 kpl) pieneksi kuutioitua tomaattia
1 pieni sipuli pieneksi kuutioituna
1 dl pilkottua tuoretta korianteria
1-2 jalapenoa (½ dl säilöttyjä paloja) pieneksi pilkottuna
2 rkl limettimehua (2 limettiä)
pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
ripaus suolaa

Yhdistä kaikki ainekset. Pane jääkaappiin puoleksi tunniksi maustumaan. 
Säilyy jääkaapissa pari vuorokautta. 


4 kommenttia:

  1. Oi kyllä! Näitä söisin aamiaiseksi mielellään. Tänään syötiin aamulla kalakukkoa, ihanaa sekin ihan mihin aikaan vuorokaudesta tahansa.

    VastaaPoista
  2. No hei on! Kyllä näitäkin minusta vois syödä vaikka iltapäivällä, illalla, päivällä ja yölläkin :)

    VastaaPoista
  3. Pico de Gallon jälkeen ei ole hevillä paluuta kaupan salsoihin.

    VastaaPoista
  4. No eipä ole ei. Fressi ja nopea. Ihana!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat