Sivut

torstai 1. syyskuuta 2016

Mustatorvisienikeitto

Tässä mustatorvisienikeitossa ei ole mitään ihmeellistä ja silti se on todella hyvää. Kermainen tuhtius, lihaliemen tuoma syvyys ja mustien sienien tuoma dramaattinen väritys tekee keitosta ihan loistavan lusikoitavan. 
Mustatorvisienikeitto sopii makunsa puolesta ehkä parhaiten alkukeitoksi, mutta en minä sitä lounaanakaan vierastaisi. 
Meillä mustatorvisienikeitto tarjoiltiin fiinisti sampanjan siemailuun tarkoitetusta jalallisesta lasista yhdessä mustatorvisienisipsien kanssa. Viimeksimainitut tarkoittavat kaikessa yksinkertaisuudessaan kuivattuja sieniä. 

MUSTATORVISIENIKEITTO

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl lihalientä
2 dl kermaa
1 l tuoreita mustatorvisieniä
suolaa
pippuria
voita

Paista silputtuja sieniä kattilassa hetki, niin että suurin osa nesteistä haihtuu. Nosta sienet syrjään. Paista silputtuja sipuleita voissa kattilassa kunnes ovat pehmenneet. Lisää lihaliemi. Keitä hetki. Lisää sienet takaisin kattilaan. Soseuta sauvasekottimella hienoksi. Lisää kerma ja soseuta lisää, kunnes keitto on tasaisen pehmeää. Mausta suolalla ja pippurilla.

2 kommenttia:

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat