Puolitin pellillisen ohjeen piirakkavuokaan, sillä arvelin siitäkin riittävän makeutta neljälle ihan riittämiin. Eli jos haluat piirakkaa pellillisen, tuplaa raaka-aineiden määrä.
GEISHAPALAT
piirakkavuoallinen
pohja:
75 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
kuorrutus:
100 g Geisha tumma suklaata paloiteltuna
0,5 dl kuohukermaa
pinnalle:
2 kpl (noin 70 g) maitosuklaa Geisha-patukkaa rouhittuna
Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet eli vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe
ja vanilja keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen munasokerivaahtoon
puuhaarukalla sekoitellen.
Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu, jäähtynyt voi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuuan
päälle.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä ennen kuin laitat kuorrutuksen päälle.
Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja
sulata paloiteltu suklaa joukkoon. Levitä geishakuorrutus piirakan päälle.
Ripottele pinnalle Geishaa rouhittuna.
Huomiselle on jo suklaakakku leivottu, mutta täytyy kokeilla geishapaloja joskus. Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoistaSuosittelen kokeilemaan. Tosi helppo herkku! Mukavaa viikonloppua teillekin Pia!
VastaaPoistaIhania geishapaloja ja mukavan yksinkertainen ohje, jonka varmasti jaksaa toteuttaa vaikka sitten kiireisen viikon päätteeksi. Miullakin on lähipiirissä muutama geishasuklaafani (ihan kuin en itse olis...), joten näitä täytyy kyllä kokeilla.
VastaaPoistaSirkku juu, resepti oli kyllä vaivaton tehdä. Mausta pitivät kaikki.
VastaaPoista